Gemeente Waterland


In Uitdam is een renovatie- en nieuwbouwplan ontwikkeld aan Uitdammerdorpsstraat 4-6 te Uitdam. Het renovatie- en nieuwbouwplan is ontwikkeld in overleg met de dorpsraad van Uitdam, de Stichting Dorpshuis Onder de Pannen, de bewoners van de woning op het perceel en de woningbouwcorporatie de Wooncompagnie. Hierbij willen wij u informeren over het plan.

Het plan bestaat uit de renovatie van het voormalige schoolgebouw met woning en de bouw van drie nieuwe geschakelde starterswoningen aan de noordzijde van het perceel. Bij de renovatie zullen de huidige woning en het dorpshuis van plaats wisselen zodat aan de voorzijde van het voormalige schoolgebouw het dorpshuis gesitueerd wordt en aan de achterzijde het woonhuis. Op het achterperceel bij het woonhuis wordt een berging gebouwd. Het hele perceel wordt opnieuw ingericht voor de woningen en het dorpshuis. Er zullen zeven parkeerplaatsen worden gerealiseerd bij het Nuongebouw aan de noordzijde van het perceel.

De starterswoningen zullen na gereedkoming verhuurd worden als sociale huurwoning. De exacte huurprijzen en de mogelijkheden voor woningtoewijzing zijn in dit stadium overigens nog niet beschikbaar.

Ten behoeve van het project dient er een vrijstellingsprocedure van het bestemmingsplan te worden doorlopen. Dit houdt in dat het voornemen om vrijstelling te verlenen inclusief de aanvraag om bouwvergunning, het ontwerpbesluit en alle bijbehorende bescheiden met ingang van vrijdag 4 juli 2008 gedurende een periode van zes weken voor een ieder in het gemeentehuis ter inzage ligt.