Gemeente Binnenmaas

Wonen, Welzijn, Zorg in Mijnsheerenland

In de raadscommissie Ruimtelijke Zaken wordt op dinsdag 1 juli gesproken over het realiseren van een tijdelijke Wonen, Welzijn, Zorg (WWZ) voorziening in de Hofwijk in Mijnsheerenland.

De zorginstelling Sabina van Egmont wil in Mijnsheerenland een zorgvoorziening realiseren. Omdat een definitieve vestiging van een WWZ voorziening in dit dorp op korte termijn niet mogelijk bleek, is samen met de gemeente Binnenmaas gezocht naar een tijdelijke oplossing. In 2007 is besloten om de tijdelijke voorziening te realiseren op een stuk grond van de gemeente aan de Hertoglaan in de Hofwijk. In dit gebouw worden in totaal 27 plaatsen gerealiseerd voor tijdelijke opvang, dagverzorging en huisvesting van ouderen. Dit gebouw zal maximaal zeven jaar op deze plek staan. In die zeven jaar gaan zowel Sabina van Egmont als de gemeente op zoek naar een permanente huisvesting voor wonen, welzijn en zorg in Mijnsheerenland.

In mei en december vorig jaar is overleg geweest met de omwonenden van de tijdelijke WWZ-voorziening. In deze overleggen zijn onderling afspraken gemaakt. Eén van de afspraken is dat, als de gemeenteraad hier mee instemt, de Landheerlaan die nu gedeeltelijk nog een bouwstraat is definitief wordt ingericht.

Aan de raadscommissie wordt gevraagd in te stemmen met het beschikbaar stellen van budget en met een projectontwikkelingsovereenkomst met de Stichting Sabina van Egmont. Ook moet de commissie het college adviseren over het vestigen van een recht van opstal. De grond waar de tijdelijke WWZ-voorziening op gebouwd moet worden, is immers eigendom van de gemeente.

De openbare vergadering van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken begint op 1 juli om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam. Belangstellenden zijn van harte welkom. Wie wil inspreken kan zich voorafgaand aan de vergadering melden bij de griffier. Als de commissie instemt met het voorstel van burgemeester en wethouders, gaat het voorstel vervolgens ter instemming naar de gemeenteraad.

De ontwikkeling van een tijdelijke WWZ-voorziening in de Hofwijk past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Daarom moet ook nog een vrijstellingsprocedure volgens de Wet op de Ruimtelijke Ordening worden gevolgd. Dit zal worden gepubliceerd in deze gemeentelijke rubriek. Naar verwachting kan deze procedure eind juli beginnen. In het gunstigste geval, als geen zienswijzen tegen het plan worden ingediend, kan dan na de zomerperiode met de realisatie worden begonnen en is het voor de Kerst klaar.

Voor meer informatie over dit project kunt u tijdens kantooruren terecht bij de heer Van der Vegte van de afdeling Ruimtelijke Zaken, tel. 078 633 45 38.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl