Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda 30/6)

BREDA, 30 juni 2008

Politie treft gestolen televisie aan en arresteert verdachte

BREDA: De politie heeft vannacht op aanwijzing van een alerte getuige in een woning in Breda Noord een 19-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een inbraak eerder vannacht in een woning aan de Ukkelstraat. In de woning waarin hij verbleef werd een kort daarvoor gestolen televisie aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Vannacht kwam omstreeks 04.00 uur een melding binnen van een woninginbraak aan de Ukkelstraat. Twee inbrekers hadden aan de voorzijde van de woning een ruit met een straattegel ingegooid. Daarna hadden ze via de ontstane opening de LCD televisie weggenomen. Terwijl de politie ter plaatse bezig was met het onderzoek werd door een getuige gemeld dat zojuist twee verdachte personen met een LCD televisie een andere woning elders in de wijk waren binnen gegaan. De agenten gingen direct ter plaatse. Zij troffen de 19-jarige verdachte aan in het pand. Hij werd aangehouden ter zake inbraak en / of heling. Ook de kort daarvoor gestolen televisie stond in deze woning. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de andere betrokkene(n) in deze zaak.

Lastige ex vernielt auto

BREDA: Een lastige ex heeft zondagmiddag de autobanden van zijn ex-vriendin lek gestoken. De vrouw belde de politie omdat haar ex voor de deur stond. Toen zij niet met hem wilde praten werd de 31-jarige inwoner van Breda boos, pakte een mes en prikte twee autobanden lek. De gealarmeerde politieagenten konden de verdachte inrekenen en meenemen naar het bureau. Na schadebetaling en verhoor kon de man met een dagvaarding op zak naar huis.

Politie houdt dader mishandeling aan

BAVEL: Een 52-jarige inwoner van Bavel is zondagavond door de politie aangehouden voor het mishandelen van een 24-jarige inwoonster van Etten-leur. Het incident vond plaats op het evenemententerrein van het dorpsfeest in Bavel. Het slachtoffer was met een aantal vrouwen op het feest toen de 52-jarige man handtastelijk werd in de richting van één van de vrouwen. Toen het slachtoffer er iets van zei tegen de man kreeg zij een klap in haar gezicht. Een bloedende lip was het gevolg. De vrouw heeft aangifte gedaan waarna de politie de man heeft aangehouden. Na verhoor kon hij met een dagvaarding weer naar huis.

Vier rijbewijzen ingevorderd voor rijden onder invloed

BREDA: In totaal vier rijbewijzen zijn zondagavond en -nacht ingevorderd voor het rijden onder invloed. Vier bestuurders kregen door het gebruik van alcohol en/of drugs een aanrijding.

Op het Cannaertserf ontstond een aanrijding waarbij 3 voertuigen betrokken waren. Een 28-jarige inwoner van Breda bleek de veroorzaker en was eveneens onder invloed van alcohol. Hij blies 1060 ug/l waar 220 ug/l strafbaar is gesteld.

SPRUNDEL: Een 19-jarige inwoner van Etten-leur reeg op de Hoogakker tegen een andere auto aan. Aangezien het vermoeden bestond dat deze man onder invloed was van drugs is van hem een bloedproef afgenomen.

BAARLE-NASSAU: Een 27-jarige inwoonster van Baarle-Nassau bleek harddrugs in combinatie met alcohol te hebben gebruikt. Zij was met haar auto op een bospad Schaluinen in Baarle-Nassau tegen een boom gereden. Een bloedproef moet ook bij haar uitsluitsel geven over het gebruik van beide middelen.

ULICOTEN: Bij een aanrijding op de Dorpsstraat in Ulicoten reed een 31-jarige inwoner van Ulicoten frontaal op een tegenligger. Na een ademtest bij de politie bleek de man 1115 ug/l te blazen.

Feit: het drinken van 3 glazen alcohol verhoogt het ongevalsrisico met 100%. Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol zo'n 150 doden vallen en er 3000 tot 4000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval (cijfers over de afgelopen 5 jaar).

6 aanhoudingen bij alcoholcontrole

BREDA/ETTEN-LEUR/ZUNDERT: Bij een alcoholcontrole zondagavond en
-nacht in het werkgebied van het politieteam Etten-Leur zijn 7 aanhoudingen verricht.

Op de Wernhoutseweg in Zundert gingen een 31-jarige inwoner van Zundert en een 38-jarige inwoner van Roemenië mee naar het politiebureau. De inwoner van Zundert kreeg een dagvaarding mee en moet zich later voor de rechter verantwoorden. De inwoner van Roemenië moest direct een boete van 550 Euro betalen omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft.

Op de Parklaan werd een 53-jarige inwoner van Breda aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij blies 450 ug/l en kreeg een rijverbod van 4 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Op de Claudius Prinsenlaan werd van 2 bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Een 59-jarige inwoner van Hoogstraten kon zichzelf niet legitimeren waarna de politie besloot zijn auto veilig te stellen. Als de bestuurder zijn rijbewijs heeft ingeleverd krijgt hij zijn auto weer terug. Een 56-jarige inwoner van Oosterhout blies 305 ug/l. Daarvoor krijgt hij proces-verbaal. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Het politieteam Etten-leur controleerde in totaal 120 automobilisten tussen 21.00 uur zondagavond en 02.30 uur zondagnacht.

Ruzie met knuppel en mes leidt tot aanhouding moeder en zoon

BREDA: Bij een ruzie tussen drie mensen is zondagavond een 23-jarige inwoner van Breda lichtgewond geraakt aan zijn hoofd. Door nog onbekende reden ontstond een onenigheid tussen een moeder, haar zoon en het 23-jarige slachtoffer. Bij de ruzie gebruikte moeder en zoon een knuppel en een mes. Toen de politie de 27-jarige zoon wilde aanhouden probeerde moeder dat te beletten. Uiteindelijk kon de politie de man toch aanhouden. Ook de 52-jarige moeder is aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld. De knuppel en het mes zijn in beslag genomen. Nader verhoor zal moeten uitwijzen waarom het tweetal ruzie heeft gekregen met het slachtoffer.

Man bedreigt familie met hakmes

BREDA: Een familiefeestje in de Wilgenbroek mondde zondagavond uit in een ruzie. De 29-jarige zoon des huizes was uitgenodigd voor een feest met verschillende familieleden. Toen er onenigheid ontstond over het gebruik van alcohol pakte de zoon een hakmes en bedreigde daarmee zijn familieleden. Verschillende familieleden zijn vervolgens naar het politiebureau gegaan om assistentie te vragen aangezien de verdachte niet wilde luisteren. Uiteindelijk kon de politie de man aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

Mishandeling na onenigheid speelgedrag

BREDA: Oudere jongens winnen het meestal van jongens, ook als het gaat om de plaats op het voetbalveld. Een familielid van een 13-jarige jongen was zondagavond naar het nieuwe voetbalveldje gelopen in de omgeving van de Kesterenlaan. Verschillende keren was het 13-jarige jongetje al naar huis gekomen met het verhaal dat hij door de 'grote' jongens van het voetbalveld was gejaagd. Toen het 47-jarige slachtoffer daarop de jongens wilde aanspreken kreeg hij een vuistslag in het gezicht van een 25-jarige inwoner van Breda. Na tussenkomst van de politie kon de verdachte, nadat hij eerst voor de politie op de vlucht was geslagen, worden aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Auteur: Willem van Hooijdonk