Gemeente Dirksland


Inwoners van Goeree-Overflakkee tevreden over Wmo

De Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) heeft tot doel om iedereen te laten meedoen aan de maatschappij. Hoeveel ondersteuning daarbij nodig is verschilt per persoon. De Wmo is voornamelijk bedoeld voor mensen die een hulpmiddel of hulp bij het huishouden nodig hebben vanwege een lichamelijke beperking. Voor de uitvoering van die wet is de gemeente verantwoordelijk.

Het gaat in de Wmo om het welbevinden van mensen. Omdat het om mensen gaat, hebben de inwoners van de gemeenten een centrale positie in de uitvoering van de wet. Zij moeten intensief worden geraadpleegd bij het opstellen van het Wmo-beleid.

Ook bij de verantwoording achteraf is de mening van de inwoners van de gemeenten belangrijk: de gemeenten moeten jaarlijks een tevredenheidonderzoek houden onder de klanten. De resultaten van het onderzoek en de prestatiegegevens vormen samen de verantwoording.

De resultaten van de klanttevredenheidsonderzoeken van de vier gemeenten zijn nu beschikbaar: Hoewel de resultaten per gemeente onderling wat verschillen, zijn de Wmo-klanten over het algemeen tevreden. Alle vier de gemeenten op Goeree-Overflakkee krijgen een ruime voldoende voor de uitvoering van het Wmo-beleid.

De rapporten zijn te vinden op de websites van de gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee. Ze liggen bovendien op het gemeentehuis ter inzage. De resultaten worden benut in een evaluatie waarmee het beleid kan worden verbeterd.


* Rapport klanttevredeneheid Wmo_Dirksland.pdf (579.25 KB)