Gemeente Eindhoven

Persbericht 30 juni 2008, no. 191

Gemeente Eindhoven en Staatssecretaris Aboutaleb bieden kansarme kinderen extra mogelijkheden
Binnen nu en 2010 moet het aantal kinderen dat vanwege financiële redenen niet voldoende mee kan doen met maatschappelijke activiteiten met de helft verminderd zijn. Dat is de gezamenlijke ambitie van de gemeente Eindhoven en Staatssecretaris Aboutaleb van SZW.

Maandag 30 juni 2008 ondertekenen de Staatssecretaris, wethouder Hans-Martin Don (wethouder Maatschappelijke Zorg) en wethouder Marriët Mittendorff (wethouder Jeugd en Gezin) in Utrecht het convenant âKinderen doen mee in Eindhovenâ. Eindhoven krijgt in 2008 en 2009 jaarlijks extra geld hiervoor van het Rijk.

Met het geld wil de gemeente kinderen de kans geven hun individuele talent te ontwikkelen door hen te laten (blijven) meedoen aan onder meer sport, kunst, techniek en culturele activiteiten. Het gaat om kinderen van 4 tot 18 jaar in gezinnen die tot 120% van het minimuminkomen moeten rondkomen. Maar het gaat verder dan dat. Ook kinderen van ouders met bijvoorbeeld problematische schulden krijgen extra kansen. De kinderen krijgen voorzieningen in onder andere natura zoals sportkleding of een abonnement van een sport- of muziekvereniging. Ze moeten vooral in hun buurt aan de slag kunnen met sport, cultuur en techniek. Het gaat dus om participatie en het ontwikkelen van hun talent voor kinderen die het anders niet betalen kunnen.

Gelukkig gebeurt er in Eindhoven al veel, zoals de reductieregeling of het jeugdsportfonds Eindhoven. Toch willen de beide wethouders nog betere en meer voorzieningen, omdat deze kinderen dezelfde kansen moeten krijgen als iedereen. contact
Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00