Gemeente Vlaardingen


Koninklijke onderscheiding voor de heer Chr. van Roon

30 juni 2008

Op woensdag 25 juni 2008 kreeg de heer Chr. van Roon een koninklijke onderscheiding uit handen van de Vlaardingse wethouder, de heer P.J. van der Zwan. De uitreiking vond plaats in het Kerkgebouw van de Nieuwe Oosterkerk aan de Schiedamseweg.

De heer van Roon ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding van wethouder Van der Zwan
De heer van Roon ontvangt zijn koninklijke onderscheiding uit handen van wethouder Van der Zwan

De heer van Roon (66) heeft als voorzitter van achtereenvolgens de Kerkenraad Algemene Zaken van de Gereformeerde Kerk van Vlaardingen (KAZ) en de gecombineerde vergadering van de KAZ en de Centrale Kerkenraad van de Hervormde Kerk te Vlaardingen een belangrijke maatschappelijke bijdrage geleverd. Hij heeft eveneens krachtig leiding gegeven en een belangrijke voortrekkersrol vervuld bij de fusie en herstructurering van de in Vlaardingen gevormde Protestantse Gemeente (vereniging van de Gereformeerde Kerk van Vlaardingen en de Hervormde Gemeente te Vlaardingen). Dit deed hij met volle overtuiging, doortastend, met veel aandacht voor elk individu dat moeite had met de veranderingen maar vooral ook met een helder zakelijk inzicht. Hij heeft deze zware taak tot een goed einde weten te brengen.

De heer Van Roon heeft zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen. Daarom is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.