Gemeente Vlaardingen


Koninklijke onderscheiding voor mevrouw E. Timmers-Broek

30 juni 2008

Op woensdag 25 juni 2008 kreeg mevrouw E. Timmers-Broek een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester T.P.J. Bruinsma. De uitreiking vond plaats tijdens de laatste soosmiddag van mevrouw Timmers-Broek in zorgcentrum De Wetering waar de decoranda jarenlang vrijwilligster is geweest. Op deze middag beëindigde mevrouw Timmers-Broek, na bijna 30 jaar, haar vrijwilligerswerk.

Mevrouw Timmers-Broek ontvangt haar koninklijke onderscheiding van burgemeester Bruinsma
Mevrouw Timmers-Broek ontvangt haar koninklijke onderscheiding van burgemeester Bruinsma

Mevrouw Timmers-Broek (75) is bijna 30 jaar actief als vrijwilligster op diverse terreinen. Zij was jarenlang kerkelijk medewerker bij de Protestantse wijkgemeente Pniël/Rehoboth. Daarnaast was zij medewerkster van de telefonische hulpdienst 'Westwijkhulp' en welfare-werker bij de Stichting Herman Frantsenhuizen. Ook was zij vrijwilligster in zorgcentrum De Wetering waar zij onder andere de weeksluitingen verzorgde. In 1983 begon mevrouw Timmers-Broek als gastdame in de Maranathakerk. Later werd dit de Ichtussoos in zorgcentrum De Wetering. Ook was zij jarenlang de penningmeesteres van de soos.

Zij heeft al haar activiteiten met heel veel trouw en liefde, met hart en ziel gedaan, voor de mensen binnen en buiten de kerkelijke gemeenschap. Men heeft haar leren kennen als een nuchter, betrokken, nauwgezet persoon die met grote trouw en verantwoordelijkheidsgevoel haar taken uitoefende en liet zien over mensenkennis en humor te beschikken.

Mevrouw Timmers-Broek heeft zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen. Daarom is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.