Gemeente Baarn

Brochure over toegankelijkheid gebouwen

Voor mensen met een beperking is het vaak moeilijker om ergens naar toe te gaan dan voor mensen zonder handicap. Zij moeten namelijk rekening houden met zaken als: is er een speciale parkeergelegenheid en past mijn rolstoel wel door de ingang? En soms ook: is er informatie in braille aanwezig? Het is goed als men zich bij bouw of herbouw van een pand de vraag stelt: kan iedereen hier naar binnen? De gemeente brengt daarom de brochure Kan iedereen naar binnen? uit, met allerlei informatie en adviezen over toegankelijkheid.

De gemeente Baarn vindt het belangrijk dat openbare gebouwen, zoals winkels, horeca en musea, goed toegankelijk zijn voor iedereen. Mede daarom is er de brochure Kan iedereen naar binnen?. De brochure is het resultaat van deskundig onderzoek en ervaringen uit de praktijk. Er staan allerei wettelijke richtlijnen in en een aantal praktische adviezen voor een goede toegankelijkheid van gebouwen.

De brochure wordt toegezonden naar verschillende betrokkenen en is ook gratis af te halen in het gemeentehuis of hieronder te downloaden:


* brochure Kan iedereen naar binnen 2008.pdf (361.61 KB)