Ingezonden persbericht


Channel Concepts heeft oplossing voor geplaagde COMET-gebruikers met Siemens (Nixdorf) platform

Almere, 30 juni 2008 --- Channel Concepts heeft een oplossing voor de vele tientallen, misschien honderden gebruikers van het ERP-Pakket COMET in Nederland, die dreigen de ondersteuning van hun hardwareplatform te verliezen. COMET is een ontwikkeling van Nixdorf Computer, de Duitse minicomputerfabrikant die midden jaren negentig door Siemens werd ingelijfd. Het hardwareplatform dat Siemens daarmee verwierf, een Risc-machine draaiend onder Reliant Unix, wordt per 1 januari volgend jaar niet meer ondersteund. Siemens heeft laten weten met ingang van die datum alle support en ontwikkeling van de hardware stop te zetten.

"De schrik zit er goed in bij COMET-gebruikers," weet Bart van Rheenen van Channel Concepts. "Naar ons beste weten zijn dat er vele tientallen, maar het zou ook kunnen dat het in de honderden loopt. Het pakket werd indertijd op grote schaal ingevoerd bij middelgrote bedrijven, met zo tussen 50 en 250 gebruikers. Die moeten wat."

Channel Concepts heeft na het bekend worden van de oekaze van Siemens een oplossing bedacht en intussen tot uitvoering gebracht. Deze bestaat uit een systeem met Intel-processors voorzien van het open besturingssysteem Red Hat Linux. Channel Concepts zorgt met eigen software voor een conversie, zodanig dat COMET-gebruikers ongestoord kunnen overstappen op een veel moderner hardware- en softwareplatform. Dat tot in lengte van dagen zal worden ondersteund.

"Bij de proof of concept die we hebben uitgevoerd bleek dat alles feilloos werkte," stelt Van Rheenen tevreden vast. "Dat moet een grote troost zijn voor COMET-klanten. Die willen niet verder met dat zwaard van Damocles boven hun bedrijfsvoering. Wij verwachten veel belangstelling voor de oplossing, vooral ook omdat die gebaseerd is op opensourcesoftware. Daar ligt de toekomst, dat beseffen die COMET-gebruikers ook. We zullen de markt benaderen via onze resellers die in zeer vele sectoren van het Nederlandse bedrijfsleven hun contacten hebben," aldus Van Rheenen. COMET werd tot vijf jaar geleden nog actief op de Nederlandse markt verkocht.

Over Channel Concepts
Channel Concepts B.V. is opgericht in 2006. De onderneming is een value-added distributeur die hardware- en softwareoplossingen biedt van meer dan 10 internationale leveranciers aan ruim 400 Nederlandse resellers. Daarnaast verzorgt Channel Concepts voor de partners een veelheid aan ondersteunende diensten: training, consultancy, hulp bij implementaties, eerstelijnssupport en demonstraties. Meer informatie is te vinden op www.channelconcepts.nl

Voor meer informatie

Channel Concepts B.V.
Bart van Rheenen, algemeen directeur
T: (036) 536 13 33
E: bart@channelconcepts.nl

Lubbers & De Jong PR
Peter Keijzer/ Anke van Heerebeek
T: (020) 421 05 65
E: peter@l-dj.nl