Ingezonden persbericht


P E R S I N F O R M A T I E

'100 jaar geleden verkocht NOKIA alleen regenlaarzen. ...en 5 jaar geleden verkocht StepStone alleen online vacatureplaatsingen..’

Leiden, 30 juni 2008 - Vandaag gaat StepStone Solutions in Nederland van start met een uitgebreide DM- campagne met bovenstaande boodschap, onder de noemer Time Traveller, om software voor de ondersteuning van talentmanagement direct onder de aandacht te brengen bij HRM-verantwoordelijken. Met deze zogeheten e-HRM software kunnen organisaties makkelijker en efficiënter talentvolle kandidaten en medewerkers vinden, aantrekken, ontwikkelen, behouden en managen. Zie beeld van de campagne in bijlage.

Voor werkgevers, in de regel met circa honderd meewerkers of meer, stroomlijnen StepStone's Total Talent Management oplossingen als eerste stap het volledige wervingsproces. Met e-recruitment software wordt het aantrekken van kandidaten, via bijvoorbeeld de eigen website en online job boards, tot en met het laten doorstromen van kandidaten in één systeem beheerd. Daarnaast gebruiken organisaties de modules van StepStone om medewerkers, als zij eenmaal zijn aangetrokken, te motiveren, te ontwikkelen en op de juiste plekken te behouden.

Bij veel grotere organisaties wordt door de afdeling Personeelszaken nog gewerkt met veel verschillende databases of ICT-tools. Integratie van alle systemen voor toestroom, instroom, doorstroom en uitstroom versnelt processen, vermindert de tijd die aan afhandeling van administratie wordt besteed drastisch en geeft altijd de juiste 'real time' informatie over kandidaten, medewerkers en bijvoorbeeld opvolgingsscenario's. Een concreet voorbeeld is het Waterland Ziekenhuis waarvan de case in bijlage is toegevoegd: jaarlijks worden de 100 vacatures nu volledig webbased afgehandeld: 3 keer sneller met 75% minder handlingtijd, en er werd een waardevol benutte talentenbank opgezet.

Over Stepstone Solutions
StepStone Solutions is onderdeel van StepStone ASA, beursgenoteerd in Noorwegen, en is door de onafhankelijke onderzoeks- en adviesinstituten Gartner en Bersin & Associates erkend als een leidende leverancier van Total Talent Management oplossingen. Wereldwijd levert StepStone aan meer dan 1350 organisaties - waaronder Connexxion, NS, PricewaterhouseCoopers, Univé, VGZ, IZA, Trias, SNS, Reaal Groep, FreeRecordShop, Vopak, Thomas Cook en WE Fashion. www.stepstonesolutions.nl