Ingezonden persbericht


BDNA Insight 5.0 biedt tijdgebaseerde analyse van IT-infrastructuur en brengt virtuele omgevingen in kaart

BDNA helpt CIO's bij meten succes van IT-infrastructuur projecten

Brussel en Amsterdam, 30 juni 2008 - Toonaangevend softwareontwikkelaar BDNA Corporation stelt vandaag BDNA Insight 5.0 voor. Deze gloednieuwe versie van BDNA's vlaggenschip is uitgebreid met verschillende nieuwe mogelijkheden, ondersteunt nu ook virtuele omgevingen en wordt tevens aangeboden als een Saas (Software as a Service) delivery model. Door middel van een volledig overzicht van alle IT-resources in een netwerk, en analysetools voor veiligheid, aankoop en operations, biedt BDNA Insight CIO's het nodige inzicht om de hedendaagse, complexe en continu veranderende IT-omgeving te managen.

Nieuw in BDNA Insight 5.0


· BDNA FactBase - De FactBase geeft een nauwkeurig overzicht van alle IT-resources. De daaropvolgende analyses kunnen nu ook afgezet worden in tijd, om de vooruitgang te meten en nieuwe opportuniteiten te identificeren. Een analyse in tijd geeft ook een duidelijker beeld van periodieke veranderingen en van het resultaat van ingrepen zoals standaardisatie. Zo kunnen klanten met BDNA Insight: de baseline van hun ondernemingstechnologie definiëren; de IT-doelstellingen op één lijn brengen met de effectieve uitvoering door middel van kostenbesparing, risk management en innovatie; de vooruitgang meten en waar nodig correcties aanbrengen.


· Virtual Environment Support - Waar de voordelen van virtualisatie duidelijk zijn, kan ongecontroleerde virtualisatie aanzienlijke financiële- en veiligheidsrisico's met zich meebrengen, gaande van het niet naleven van licenties tot niet-gestandaardiseerde veiligheidsconfiguraties. Door virtuele omgevingen te analyseren kunnen ondernemingen: proactief opportuniteiten identificeren om virtualisatietechnologieën te implementeren; de vooruitgang en het succes van virtualisatie meten; en erover waken dat er geen wildgroei van (virtuele) servers ontstaat. BDNA Insight ondersteunt virtualisatieproducten van toonaangevende bedrijven zoals VMware, IBM, HP en Sun.


· SaaS Delivery Model - Bovenop het klassieke licentiemodel vereenvoudigt het nieuwe SaaS (Software as a Service) delivery model van BDNA de implementatie van de oplossing. De oplossing kan sneller worden ingezet, vraagt minder deskundigheid en elimineert de rompslomp rond het aankopen van hardware. BDNA en zijn partners bieden daarnaast een nieuwe Managed Service aan om de oplossing te gebruiken en te onderhouden.

Over BDNA Insight

Diepgaand inzicht

BDNA Insight combineert een agentless, gedetailleerde en razendsnelle verificatie van alle soft- en hardware met corporate ownership-informatie en een productcatalogus met meer dan 100.000 marktgegevens. Zo krijgen klanten in enkele dagen tijd een allesomvattend en nauwkeurig beeld van hun IT-omgeving.

Daarnaast reikt BDNA Insight een specifiek voor CIO's ontworpen analysetool aan en is het een aanvulling op de traditionele operationele systemen die performance en systemen monitoren. BDNA Insight helpt ondernemingen om miljoenen te besparen en risico's te beperken bij projecten rond virtualisatie, standaardisatie, outsourcing, licentieoptimalisering, data center- en serverconsolidatie. BDNA biedt hiervoor de nodige beslissingsondersteuning.

Controle behouden

"IT runnen alsof het een business is, biedt tal van voordelen, inclusief een hogere geloofwaardigheid van de IT-afdeling. Maar om succes te boeken, zijn toewijding en volharding nodig", zegt Patricia Adams, research director bij Gartner. "Door te bewijzen dat uw IT-onderneming of afdeling controle heeft over de business van IT, maakt ze deel uit van de grotere doelstellingen binnen ondernemingsstrategieën."

"Geen enkele andere oplossing biedt hetzelfde niveau van aansprakelijkheid en transparantie dat vandaag vereist wordt door CIO's. En toch is dat inzicht broodnodig, want de CIO is immers rechtstreeks verantwoordelijk voor de business van IT", zegt Ray Homan, CEO van BDNA. "Om de verwachtingen van de markt in te lossen, ontwierpen we BDNA Insight. De CIO kan er nu zeker van zijn dat kostenbesparende maatregelen hand in hand kunnen gaan met een beter risk & security management."

Beschikbaarheid

BDNA Insight 5.0 is beschikbaar vanaf juli. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze vertegenwoordigers. Onder de rubriek 'Contacteer ons' op www.bdna.com vindt u het dichtstbijzijnde verkooppunt.

-----------------------

Noot voor de redactie