Ingezonden persbericht


Persbericht: Progress Software neemt Mindreef over Combinatie Actional en Mindreef SOA Management-oplossingen ondersteunt de gehele SOA-levenscyclus

Rotterdam, 30 juni 2008 - Progress Software Corporation (Nasdaq: PRGS), wereldwijd leverancier van applicatie-infrastructuursoftware, heeft een definitieve overnameovereenkomst gesloten met Mindreef, de SOA Quality Company. Mindreef ontwikkelt en levert Mindreef SOAPscope-producten, waarmee diverse IT-gebruikers in iedere SOA-, webservice- of composite application-fase betere software kunnen bouwen, inzetten en onderhouden. Dit productaanbod ondersteunt onder andere bedrijfsanalisten, systeemarchitecten, applicatieontwikkelaars, testers en operations- en supportmedewerkers. Met de combinatie van Actional en SOAPscope is Progress nu het enige bedrijf met oplossingen voor kwaliteit-, validatie- en governance-functionaliteit voor de gehele SOA-levenscyclus. Gebruikers vergroten hiermee de kans van slagen van SOA-projecten.

Het Mindreef SOAPscope-productaanbod omvat SOAPscope Server, SOAPscope Architect, SOAPscope Tester en SOAPscope Developer. Deze oplossingen vormen een aanvulling op het Progress Actional SOA Management-aanbod, dat gebruikers beleidsgebaseerde transparantie, beveiliging en controle voor diensten, middleware en bedrijfsprocessen biedt. Met deze overname breidt Progress zijn SOA-portfolio verder uit en versterkt het bedrijf zijn positie als marktleider op het gebied van onafhankelijke, op standaarden gebaseerde en heterogene SOA-infrastructuren.

Dan Foody, vicepresident Actional Products van Progress Software: "Mindreef heeft een van de succesvolste producten voor SOA-kwaliteit en -validatie ontwikkeld. Ruim 3.000 klanten profiteren van de mogelijkheden van dit product in de preproductiefase van een SOA-levenscyclus. De Actional SOA Management-oplossingen van Progress ondersteunen bedrijven in de productiefase.

Analistenbureaus als Gartner en Forrester Research beschouwen Actional-producten als 'leaders'. Iedere maand komen er 100 Mindreef-klanten bij en Actional groeit met meer dan 100 procent. Door de combinatie van deze twee productlijnen ondersteunt Progress de gehele SOA-levenscyclus."

"De kwaliteits- en validatiefunctionaliteit van de Mindreef-producten verbeteren de transparantie en het beheer van Actional SOA Management-oplossingen", zegt Frank Grossman, medeoprichter en president van Mindreef. "Bedrijven vergroten hierdoor het succes van hun dienstenaanbod. Zo kunnen IT-beheerders issues, waaronder discrepantie tussen verwachtingen van klant en leverancier, effectiever identificeren en voorkomen. Bovendien gebeurt dit eerder in de levenscyclus, waardoor het risico dat problemen pas worden geïdentificeerd in de integratietest- of productiefase wordt verkleind. Dit kan een gebruiker veel kosten schelen."

Zelfs als er zich in de productiefase problemen voordoen, kunnen applicatie-supportteams dankzij de combinatie van Actional en SOAPscope uitzonderingen vaststellen en samen met andere partijen de oorzaak analyseren. Vervolgens is het mogelijk issues te repareren en ervoor te zorgen dat de transacties doorgaan.

Sandra Rogers, Program Director SOA-, webservices- en integratieonderzoek bij IDC: "Een geïntegreerde en holistische aanpak voor services en SOA wordt steeds belangrijker. Zeker nu bedrijven composite applications en complexe transactiepaden bouwen op basis van componenten die zijn samengesteld door verschillende personen en teams. Het is essentieel dat alle belanghebbenden dezelfde transparantie, interactie en vertrouwen hebben in de omgeving en profiteren van geautomatiseerde en geïntegreerde mogelijkheden van ontwikkeling tot uitfasering. Daarnaast moeten verwachtingen over de aard en werking van services goed worden vastgelegd en begrepen. Ditzelfde geldt voor het omgaan met veranderingen."

Over Progress Software Corporation
Progress Software Corporation levert applicatie-infrastructuursoftware voor de ontwikkeling, implementatie, integratie en het beheer van zakelijke applicaties. Doelstelling van het bedrijf is om de IT-voordelen te optimaliseren en de complexiteit en total cost of ownership te minimaliseren. Voor meer informatie.



Ingezonden persbericht