Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 juni 2008

Politie zoek getuigen van aanranding

Enschede

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk zaterdagavond 28 juni jl iets hebben gezien van een aanranding in het Ledeboerpark in Enschede.

Een 16-jarige Enschedees meisje meldde zaterdagavond 28 juni dat zij die avond omstreeks 21.15 uur in het Ledeboerpark in Enschede door een nog onbekende man was aangerand. Zij was al lopend in het park op de Ledeboerstraat aangesproken door een man. Toen zij doorliep pakte de man haar vast en betaste haar op een onzedelijke manier over haar lichaam. Door van zich af te slaan wist het meisje te ontkomen.

Het gaat om een man met een onverzorgd uiterlijk die een grijze jas aan had met daaronder een spijkerbroek. De politie wil graag in contact komen met mensen die wellicht zaterdagavond in het Ledeboerpark dit voorval hebben waargenomen of die weten wie deze man is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling zeden van de politie Twente te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-082802)

Twee zwaar gewonden bij frontale aanrijding

Bentelo

Twee automobilisten zijn maandagmorgen 30 juni ernstig gewond geraakt bij een frontale aanrijding in Bentelo.

Maandagmorgen 30 juni werd om ongeveer 06.45 uur een ernstige aanrijding gemeld op de Bentelosestraat in Bentelo. Bleek dat een 38-jarige man uit Hengelo, als bestuurder van een bestelauto, frontaal in aanrijding was gekomen met een personenauto bestuurd door een 47-jarige man uit Neede. De 38-jarige kwam aanrijden uit de richting Delden en de 47-jarige uit de tegenovergestelde richting Bentelo. Om nog onduidelijke reden is de 38-jarige op de andere weghelft terechtgekomen, de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente doet onderzoek. Dat een onwelwording van de 38-jarige mede oorzaak van de aanrijding is geweest, wordt niet uitgesloten.

Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis, de 38-jarige naar Hengelo en de 47-jarige naar Enschede. De twee voertuigen waren total loss en zijn afgesleept. (08-083215)

Gevaarlijk rijgedrag, rijbewijs ingevorderd

Bentelo

Omdat het rijgedrag van een 18-jarige jongen uit Bentelo dusdanig opviel en als gevaarlijk werd beschouwd, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Politiemensen stonden maandagmorgen 30 juni om ongeveer 07.25 uur bij een afzetting op de Bentelosestraat in Bentelo toen vanuit een oprit een automobilist met hoge snelheid aan kwam rijden. Hij stak zonder snelheid te verminderen het fietspad van de Bentelosestraat over en een fietser die daar reed werd op een haar na gemist.

Op de Bentelosestraat stonden zeer veel hulpverleningsdiensten i.v.m. een ernstige aanrijding (zie persbericht hierboven) en de politiemensen die bij de afzetting stonden konden de automobilist nog net laten stoppen. Toen hij op zijn rijgedrag werd aangesproken vond hij het allemaal niet zo erg. Het rijbewijs van de automobilist, een 18-jarige jongen uit Bentelo, is i.v.m. dit zeer gevaarlijke rijgedrag ingevorderd. De 18-jarige was sinds 22 mei jl. in het bezit van zijn rijbewijs. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (08-083244)

Twee gewonden bij aanrijding

Enschede

Twee zussen zijn maandagmiddag 30 juni gewond geraakt bij aanrijding in Enschede nadat ze in hun auto geen voorrang kregen van een andere automobilist.

Maandagmiddag 30 juni werd om ongeveer 12.20 uur een aanrijding gemeld op de Hogelandsingel - Heutinkstraat in Enschede. Bleek dat een 65-jarige automobilist uit Enschede, komend vanaf de Heutinkstraat uit de richting van de Tegelerweg bij het oversteken van de Hogelandsingel een personenauto geen voorrang had verleend. Deze laatste, bestuurd door een 60-jarige mevrouw uit Enschede met naast zich haar 68-jarige zus ook uit Enschede, kwam over de Hogelandsingel aanrijden uit de richting van de Gronausestraat.

Na de aanrijding schoot de auto van de beide zussen door en kwam tot stilstand op een betonnen paal die op de hoek van de Heutinkstraat tegen het trottoir staat. De beide zussen zijn met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De 65-jarige bleef ongedeerd.

De beid voertuigen zijn waarschijnlijk total loss en afgesleept. (08-083421)

Aanhouding na vernieling auto

Hengelo

Een 23-jarige man uit Wierden, is zondagmorgen 29 juni aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht samen met een tweede persoon in Hengelo een auto te hebben vernield.

Zondagmorgen 29 juni omstreeks 06.30 uur werd gemeld dat op de Enschedesestraat in Hengelo een auto werd vernield van een 28-jarige Hengeloër. Door een oplettende getuige werd gezien dat er twee personen over de auto van de Hengeloër liepen. Na onderzoek van de politie kon een 23-jarige man uit Wierden worden aangehouden. De identiteit van de tweede verdachte is bekend en deze zal ook nog door de politie gehoord worden. Tegen de 23-jarige man uit Wierden is proces verbaal opgemaakt. (08-082967)

Motorrijder gewond na eenzijdig ongeval

Weerselo

Een 62-jarige man uit Lelystad, is op zondagmiddag 29 juni gewond geraakt op de Lemseloseveldweg in Weerselo na een eenzijdig motorongeval.

Zondagmiddag 29 juni om ongeveer 12.30 uur kwam er een melding van een eenzijdig motorongeval op de Lemseloseveldweg in Weerselo. Bleek dat een 62-jarige man uit Lelystad, rijdend over de Lemseloseveldweg een bocht naar rechts over het hoofd had gezien. Hierdoor belande de 62-jarige man in een weiland. De man is met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De motor is afgesleept. (08-083023)

Met ruim 1.96 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Goor

Een 31-jarige automobilist uit Goor mocht zondagavond 29 juni zijn rijbewijs inleveren, nadat was gebleken dat de ademanalyse ruim 1.96 promille uitwees.

Op zondagavond 29 juni rond 21.30 uur viel surveillerende politiemensen het rijgedrag op van een automobilist op de Slaghekkenweg in Goor. Bij aanspreken van de 31-jarige man werd waargenomen dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hierop werd de man meegenomen naar het politiebureau en daar wees de ademanalyse 1.96 promille uit. Hierop werd het rijbewijs van de 31-jarige man ingevorderd en een proces-verbaal is opgemaakt. (08-083138)

Twee gewonden bij aanrijding

Holten

Bij een aanrijding op de N332 ter hoogte van het viaduct over de A1 afslag Holten / Laren, zijn zondagavond 29 juni twee personen gewond geraakt.

Zondagavond 29 juni om ongeveer 19.30 uur werd er een aanrijding gemeld op de N332 ter hoogte van de viaduct over de A1 afslag Holten / Laren. Bleek dat er bij deze aanrijding twee personenauto's betrokken waren geweest.

Een 48-jarige automobilist uit Apeldoorn, komende uit de richting van Laren, had een van rechts komende 31-jarige automobilist uit Doetinchem, komende uit de richting van Holten, geen voorrang verleend op de N332. Hierbij zijn twee inzittenden van beide voertuigen gewond geraakt. Een 28-jarige vrouw uit Amersfoort, die in de auto zat van de 48-jarige man uit Apeldoorn en een 22-jarige vrouw uit Vaassen, die in de auto zat van de 31-jarige man uit Doetinchem zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in respectievelijk Deventer en Almelo. (08-083113)

Aanhouding na vernieling scooter

Hengelo

Een 17-jarige jongen uit Hengelo, is maandagmorgen 30 juni aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht samen met een tweede persoon een scooter te hebben vernield.

Maandagmorgen 30 juni omstreeks 00.10 uur kwam er een melding van vernieling van een scooter op het Industrieplein in Hengelo. Oplettende getuigen zagen dat twee personen een scooter aan het vernielen waren en schakelden de politie in. Daarop kon één van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Hengelo, worden aangehouden. De 17-jarige jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De identiteit van de tweede persoon is bekend en de politie zal deze verdachte ook nog horen. (08-083158)

Aanrijding met fietsster, politie zoekt getuigen

Enschede

Op zondagmiddag 29 juni raakte een 14-jarig meisje uit Enschede gewond nadat zij, op de Pathmossingel in Enschede, was geraakt door een nog onbekende automobilist. De politie is opzoek naar getuigen.

Op zondagmiddag 29 juni om ongeveer 14.10 uur kwam er een melding bij de politie binnen, dat er een ongeval zou hebben plaats gevonden op de Pathmossingel in Enschede. Een 14-jarige fietsster uit Enschede, reed samen met haar zusje op de Pathmossingel in de richting van de Haaksbergerstraat, toen zij door een nog onbekende automobilist werd geraakt. Daarbij kwam het 14-jarige meisje ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Het betrof een blauwe auto, door de aanrijding heeft de automobilist waarschijnlijk een autospiegel verloren.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-West van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. (08-083041)

Fietser aangehouden na inrijden op muziekgroep

Goor

Tijdens de school en volksfeesten in Goor is een 20-jarige fietser uit Goor ingereden op een groep muzikanten uit Den Haag. De fietser is daarbij aangehouden.

Zondagmiddag 29 juni tijdens de school en volksfeesten kwam er een melding dat er een fietser was ingereden, op een muziekgroep op de Lindelaan in Goor die meedeed aan de optocht. Voor deze optocht was de weg afgesloten.

Bleek dat een 20-jarige man uit Goor was ingereden met zijn fiets op een groep muzikanten uit Den Haag. Hierbij is de bekkenist omver gereden. Na een korte achtervolging hebben diverse leden van de muziekgroep de man weten te overmeesteren en kon hij worden overgedragen aan de politie. De 20-jarige man is na verhoor weer in vrijheidgesteld, proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (08-083044)



Politie Twente