Ingezonden persbericht


Unisys Security Index laat zien dat consumenten wereldwijd het meest bezorgd zijn over diefstal van identiteit en financiële fraude Bezorgdheid in Aziatische landen en Brazilië het hoogst; de Verenigde Staten gemiddeld; Europese perceptie gevarieerd

Schiphol-Rijk, 30 juni 2008 - Angst voor diefstal van identiteit en financiële fraude zijn volgens de meest recente Unisys Security Index voor consumenten wereldwijd de belangrijkste bronnen van zorg. Identiteitsdiefstal kwam in negen van de veertien landen naar boven als belangrijkste reden tot bezorgdheid, terwijl misbruik van credit- of debitkaartinformatie bij twaalf van de veertien landen op de eerste of tweede plaats staat.

De Unisys Security Index drukt het gevoel van veiligheid van consumenten uit in vier verschillende categorieën: nationale, financiële, internet- en persoonlijke veiligheid. In augustus 2007 voerde Unisys voor het eerst dit wereldwijde onderzoek uit, als onderdeel van een tweejaarlijkse studie waarbij het veiligheidsgevoel van consumenten uit veertien verschillende landen ten werd gemeten. Het huidige onderzoek bevat antwoorden van meer dan 13.000 mensen, gemeten tussen maart en april 2008.

In vergelijking tot vorig jaar ligt het gemiddelde van de Unisys Security Index lager, een afname van drie punten naar 134 punten. Dit aantal geeft aan dat de bezorgdheid rondom veiligheidskwesties wereldwijd gemiddeld is. (De Unisys Security Index meet de perceptie van consumenten op een schaal van 0 tot 300, waarbij 300 het hoogste niveau van bezorgdheid vertegenwoordigt). Angst voor identiteitsdiefstal en financiële fraude kwamen in augustus 2007 ook als belangrijkste bron van bezorgdheid naar voren.

Binnen de vier onderzochte categorieën tonen de huidige resultaten aan dat de algemene bezorgdheid over financiële veiligheid het hoogst is (143 van 300), gevolgd door persoonlijke veiligheid en nationale veiligheid (138) en internetveiligheid (118). Andere belangrijke uitkomsten zijn:
· Bezorgdheid is het grootst in Hong Kong (landscore 189). De inwoners zijn vooral bang slachtoffer te worden van bankkaartfraude (243) en gezondheidsepidemieën (214). Daarnaast maken zij zich zorgen over het nakomen van hun financiële verplichtingen (188).
· Net zoals de onderzoeksresultaten uit 2007, toont de huidige Unisys Security Index aan dat het bezorgdheidniveau van consumenten uit landen met een snel groeiende economie hoog is, zoals Hong Kong (189), Singapore (176), Maleisië (164) en Brazilië (169).
· Met uitzondering van Duitsland - het enige land binnen Europa waar de bezorgdheid met betrekking tot veiligheid hoog is - voelen Europeanen zich over het algemeen veiliger dan de mensen uit de rest van de wereld. Afhankelijk van het land varieert het bezorgdheidniveau tussen laag en gemiddeld.
· Franse consumenten maken zich het minste zorgen. Hun bezorgdheidniveau ligt binnen alle categorieën laag. De algemene score van Frankrijk is 76.
· Sinds het wereldwijde onderzoek in augustus 2007, zijn de Unisys Index scores toegenomen in Spanje (+23), Singapore (+17) en Hong Kong (+10). Daarentegen toont het onderzoek ook grote afnamen in Australië (-21), het Verenigd Koninkrijk (-21) en Brazilië (-19).
· Uit het onderzoek komt naar voren dat zeven landen zich aanzienlijk meer zorgen maken (een Unisys Security Index score gelijk aan of meer dan 150) over nationale veiligheid en gezondheidsepidemieën. Hieronder vallen Brazilië (200), Maleisië (192), Singapore (188), Hong Kong (184), Verenigde Staten (167), Spanje (166) en Duitsland (163).
· Vergeleken met de resultaten uit augustus 2007 hebben respondenten uit de Verenigde Staten en Hong Kong meer zorgen dan anderen wanneer het gaat om het nakomen van hun financiële verplichtingen, zoals het betalen van creditkaartrekeningen en de hypotheek.

"Zulke drastische verschillenen tussen de regio's toont aan dat veiligheid een lokale kwestie is, ondanks de vele dreigingen die de geografische grenzen overschrijden," zegt Tim Kelleher, vice president, Enterprise Security bij Unisys. "De perceptie, bezorgdheid en behoeften van mensen worden direct beïnvloed door culturele normen, en de manier waarop er door overheden, bedrijven en andere lokale beïnvloeders met veiligheid wordt omgegaan."

Internetveiligheid
Naast de gezamenlijke angst voor identiteitsdiefstal en financiële fraude, is er nog een overeenkomst. Binnen alle regio's blijkt er weinig bezorgdheid te bestaan over het gebruik van internet om te winkelen, bankieren of e-mailen. De resultaten tonen aan dat zorgen over internetveiligheid in vergelijking tot de andere categorieën, zoals financiële welgesteldheid en de beveiliging van bankkaartfraude, laag is.

Met uitzondering van Duitsland - waar de ondervraagden aangaven zeer bezorgd te zijn over computervirussen, spam en de veiligheid bij online winkelen - heeft elk ander land slechts een laag tot gemiddeld bezorgdheidniveau met betrekking tot internetveiligheid. Interessant. Want terwijl consumenten wereldwijd in vergelijking tot andere veiligheidskwesties zich minder zorgen maken over online winkelen, toont een vergelijkend onderzoek van Unisys aan dat er duidelijk angst is voor nieuwe technologieën zoals het gebruik van mobiele apparatuur bij financiële transacties.

"Dreigingen voor internetveiligheid bestaan nog steeds, onwetendheid over de veiligheid van online winkelen en bankieren, en beveiliging van de computer tegen virussen is een gebied dat goed in de gaten moet worden gehouden," zegt Kelleher. "Bedrijven en consumenten hebben betere voorlichting nodig over veiligheid, zodat zij de nodige stappen kunnen nemen in de beveiliging van hun data, vooral nu de wereld steeds afhankelijker wordt van het Web en andere elektronische kanalen."

Voor meer informatie over de wereldwijde onderzoeksresultaten van het Unisys Security Index, bezoekt u www.unisyssecurityindex.com/download-reports.asp. De volgende resultaten zullen door Unisys in het najaar van 2008 worden gepresenteerd.

Over de Security Index
Het Unisys Security onderzoek is een doorlopend onderzoek dat inzicht biedt in de houding van wereldwijde consumenten ten opzichte van een breed aantal veiligheidskwesties. De index de perceptie van consumenten op een schaal van 0 tot 300, waarbij 300 het hoogste niveau van bezorgdheid vertegenwoordigd. De huidige Unisys Security Index onderzocht 13.296 consumenten wereldwijd in 14 landen: Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Hong Kong, Italië, Nieuw-Zeeland, Maleisië, Singapore, Spanje, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. International Communications Research (ICR) heeft het onderzoek uitgevoerd in de V.S. en Europa; Newspoll voerde hetzelfde onderzoek uit in Asia-Pacific. Voor meer informatie bezoekt u de website www.unisyssecurityindex.com.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###



Ingezonden persbericht