Gemeente Overbetuwe


100e aanvraag via Digitaal Loket verwerkt!

---

Op 16 april 2008 opende wethouder Ruud Mooij het Digitaal Loket van de gemeente Overbetuwe. Twee maanden later, op 15 juni 2008, deed de heer P. van Aart uit Elst de 100e aanvraag via dit Digitaal Loket. Op 24 juni werd hij met een bloemetje en een Irischeque gefeliciteerd.

Het Digitaal Loket is beschikbaar via deze site. U kunt er een 10-tal zaken met een DigiD-login elektronisch regelen. Deze 10 producten zijn: uittreksel GBA, uittreksel Burgerlijke Stand, verhuizing binnen de gemeente, intergemeentelijke verhuizing, automatische incasso, inritvergunning, emigratie, verklaring geheimhouding, verklaring naamgebruik, hondenbelasting. De gemeente Overbetuwe wil nog dit jaar het aantal elektronisch aan te vragen producten uitbreiden. Wanneer u het digitale aanvraagformulier heeft verstuurd, kunt u via internet nagaan of de aanvraag in bewerking is, of de betaling is verwerkt en wanneer de afronding plaatsvindt. U hoeft voor deze zaken dus niet meer naar het gemeentehuis te komen!

Natuurlijk kunt u niet alles via internet regelen. Voor sommige zaken moet u nog wel naar het gemeentehuis komen. Wilt u bijvoorbeeld een nieuw paspoort, dan moet u dat persoonlijk komen aanvragen. U kunt dan wel niet alles meteen regelen via het internet, in het Digitaal Loket vindt u wel veel informatie, gerangschikt naar thema. Zo weet u precies waar u naartoe moet om iets te regelen en hoe dat in zijn werk gaat.

Win ook een Irischeque!

Ook de 250e en 500e aanvraag worden beloond met een Irischeque. Ga dus ook naar het Digitaal Loket en ontdek het gemak van elektronisch zaken doen met de gemeente Overbetuwe!
P. van Aart is zojuist door wethouder Mooij gefeliciteerd P. van Aart is zojuist door wethouder Mooij gefeliciteerd