Gemeente Leeuwarden

Zomermagie Zomermagie

12.000 bezoekers bij magisch straattheater

Bron: Gemeente Leeuwarden (30-06-2008) Ruim 12.000 bezoekers maakten onderdeel uit van het magisch straattheater op het Oldehoofsterkerkhof zaterdag 28 juni. Het evenement Zomermagie markeerde de finish van de Frisian Solar Challenge (zonnebotenrace).
Het verhaal speelde zich af boven de hoofden van de mensen en voor een deel tussen het publiek. Rook, vuur, water en grote objecten zorgden voor een indrukwekkend schouwspel. De binnenstad werd betoverd door een vliegende heks met veel special effects. Spinnen namen de stad in; een spectaculaire spin daalde neer vanaf de Oldehove en een andere gigantische spin maakte webben van vuur, licht en lansen. Vlinders en drummende mieren maakten er een feest van met speciale dwarrelconfetti en de maanmot deed de finale.

De voorstelling werd uitgevoerd door de vermaarde Engelse (straat)theatergroep Neighbourhood Watch Stilts International, die voor Leeuwarden een voorstelling ontworpen had met de naam `Zomermagie'. Met grote en kleine acts in de openlucht speelde deze groep op grote internationale festivals, in de centra van de grote steden van heel Europa en in China en Canada. Kortom, Leeuwarden is er trots op dat dit grootse theater nu in de hoofdstad van Fryslân plaatsvond en dat vele mensen er getuige van waren.

De organisatie van Zomermagie was in handen van Stadsschouwburg De Harmonie en werd gefinancieerd door de gemeente Leeuwarden en Provincie Fryslân.