Politie Kennemerland

Persberichten Kennemerland

Kennemerland, 30-06-2008

Motorrijder raakt rijbewijs kwijt

VELSEN-ZUID, 29 juni - Een 46-jarige Haarlemmer heeft zondagmiddag zijn rijbewijs in mogen leveren nadat hij veel te hard had gereden op de A22. De man reed rond 14.00 uur op zijn motorfiets met een vaart van meer dan 165 km per uur over de snelweg maar werd daarbij betrapt door een surveillerende motoragent. Die heeft een bekeuring uitgeschreven tegen de Haarlemmer en ook zijn rijbewijs ingevorderd.

Motorfiets gestolen

HAARLEM, 29 juni - Een 52-jarige Haarlemmer heeft zondag aangifte gedaan van diefstal van zijn motorfiets. Het gaat om een grijze Harley Davidson FLSTF. De motor stond geparkeerd op het parkeerterrein van een volkstuincomplex aan de Boerhaavelaan en was voorzien van diverse sloten en een alarm. Hij is tussen 09.30 en 16.00 uur weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

HAARLEM, 29 juni - Personeel van een supermarkt aan de Eksterlaan betrapte zondagmiddag twee mannen op de diefstal van enkele goederen uit de winkel. Het personeel wilde de twee mannen aanhouden maar ze gedroegen zich agressief. Uiteindelijk kon één van de mannen na een worsteling worden overmeesterd en aan de politie worden overgedragen. De andere man is er vandoor gegaan. De aangehouden verdachte is een 45-jarige Haarlemmer, de andere verdachte is zijn broer. De verdachte is meegenomen naar het bureau en daar ingesloten. Zijn broer zal ook worden aangehouden. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

Zakkenrolsters aangehouden

BEVERWIJK, 29 juni - Surveillerende politiemensen zagen zondagmiddag op de Beverwijkse Bazaar vier vrouwen die zich verdacht gedroegen. Ze hadden het voorzien op de tassen en portemonnees van de bezoekers. De politiemensen konden zien dat de vrouwen pogingen deden om portemonnees te stelen maar konden niet zien of dat ook daadwerkelijk lukte. Toen de vrouwen samen in een auto stapten en wegreden zijn ze gecontroleerd en aangehouden. Ze bleken Bulgaarse dames van 35, 31, 30 en 29 jaar en waren in het bezit van een geldbedrag van bijna 2100 euro. Dit geld is in beslag genomen omdat vermoed wordt dat het van diefstal afkomstig is. Daarnaast troffen de politiemensen in de tas van één van de vrouwen een hobbymesje met afbreekbare mesjes die zeer geschikt zijn voor het opensnijden van tassen. De verdachten zijn in overleg met een officier van justitie voor nader onderzoek ingesloten.

Zakkenrolster aangehouden

BEVERWIJK, 29 juni - Twee broers uit Hoofddorp die zondagmiddag de Beverwijkse Bazaar bezochten zagen zondagmiddag dat een vrouw op de Oosterse markt de portemonnee van hun moeder uit haar tas pakte. Ze hebben de vrouw direct aangehouden. De vrouw verzette zich tegen de aanhouding en schopte en beet de mannen. Ze verdachte is overgedragen aan de politie en bleek een 31-jarige Bulgaarse. Ze is meegenomen naar het bureau en daar is proces-verbaal tegen haar opgemaakt. De vrouw ontkende in alle toonaarden maar bleek al vaker voor zakkenrollerij te zijn opgepakt.

Vandalen aangehouden

ZANDVOORT, 29 juni - Rond 19.30 werd gemeld dat op het Schelpenplein mensen op een geparkeerde auto hadden gestaan. Politiemensen hebben de twee mannen die hieraan schuldig hadden gemaakt aangehouden. Het bleken twee Polen van 18 en 25 jaar. Ze zijn meegenomen naar het bureau en daar is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Ze hebben een forse boete gekregen en dienen ook de aangerichte schade te betalen.

Dames aangehouden voor mishandeling

OVERVEEN, 29 juni - Rond 22.45 uur zijn twee Haarlemse vrouwen van 17 en 19 jaar op de Zeeweg mishandeld door twee andere vrouwen. De 19-jarige had o.a. een kopstoot gekregen en had daardoor neusletsel. Ook het andere slachtoffer is licht gewond geraakt. Ze zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gegaan. De verdachten waren in de buurt en bleken Zandvoortse dames van 18 jaar. Ze vertelden dat er sprake was van een langlopende vete. De verdachten zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Veel bekeuringen bij snelheidscontroles

Het aantal verkeersdoden in Nederland loopt steeds verder terug. Waren er in 1974 nog meer dan 3300 verkeersdoden, in 2007 waren dat er ruim 800. Vier keer minder dan 34 jaar geleden terwijl het verkeer veel drukker is geworden! Het zijn er echter nog steeds te veel. De politie Kennemerland draagt bij aan een verdere verlaging van het aantal verkeersslachtoffers door intensief te controleren op wegen waar vaak te hard wordt gereden en waar veel ongevallen plaatsvinden. Het afgelopen weekeinde zijn bij controles op enkele van die wegen veel bekeuringen uitgeschreven.

HOOFDDORP, 29 juni - Zondag is van 11.00 tot 13.30 uur gecontroleerd op de Kruisweg. Er werden 1566 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er maar liefst 437 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 93 km per uur.

CRUQUIUS, 29 juni - Zondag is van 14.15 tot 16.45 uur gecontroleerd op de Bennebroekerdijk. Er werden 718 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 263 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 128 km per uur.

BEVERWIJK, 29 juni - Zondag is van 17.00 tot 19.00 uur gecontroleerd op de Wijkermeerweg. Er werden 1337 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 254 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 109 km per uur.

BEVERWIJK, 29 juni - Zondag is van 17.50 tot 18.50 uur gecontroleerd op de Parallelweg. Er werden 556 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 23 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 68 km per uur.