Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30-06)

OOSTERHOUT NB, 30 juni 2008

Jongens plegen vernieling: 3 arrestaties

WAALWIJK: Drie jongens uit Waalwijk zijn zondagmiddag 29 juni door de politie opgepakt nadat zij vernielingen hadden gepleegd. Rond 16.15 uur werd het vandalisme aan de Van Andelstraat gemeld. Agenten constateerden dat er bij een bedrijfspand twee vlaggenmasten en een reclame spandoek vernield waren. Het drietal werd meteen ingerekend. Het gaat om twee 18-jarige jongens en een 16-jarige jongen, allemaal afkomstig uit Waalwijk.
Bij verhoor volgden bekentenissen. Eén van de 18-jarige verdachten is in verzekering gesteld. Hij is een zogenaamde is een zogenaamde 'harde-kernjongere' en wordt om die reden deze week voor de rechter-commissaris geleid. De andere twee verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Politie pakt bedreigers op

WAALWIJK: Een 58-jarige Waalwijker ging zondagavond 29 juni door het lint. Kennelijk spelen er al langere tijd problemen in de buurt. Zondagavond was de maat vol en ging de Waalwijk gewapend met een houten knuppel naar buiten. Hij sloeg tegen lantaarnpalen en bomen aan. Een 46-jarige buurvrouw kwam op het lawaai af en werd door de man bedreigd met de knuppel. Ze vluchtte naar een nabijgelegen café, waar de politie werd gebeld.
Agenten arresteerden vervolgens de 58-jarige Waalwijker en namen de knuppel (een afgezaagde tafelpoot) in beslag. Bij verhoor kon de man zich weinig herinneren, vermoedelijk vanwege zijn gemoedstoestand. Hij betuigde wel zijn spijt voor zijn gedrag en voorkwam een gang naar de rechter door meteen een boete van 370,- af te rekenen.

OOSTERHOUT: Op verdenking van bedreiging en belaging van zijn ex werd een 40-jarige inwoner van Oosterhout opgepakt. Het stel had tot voor kort een relatie, waarna de vrouw de relatie verbrak en op een geheim adres ging wonen. De verdachte had het adres weten te achterhalen en bedreigde haar een maand geleden met een mes. Hij bleef haar vervolgens lastig vallen. De Officier van Justitie verleende toestemming voor de arrestatie van de 40-jarige Oosterhout. Hij werd vervolgens maandagochtend 30 juni opgepakt en ingesloten. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersconflict leidt tot vernieling en mishandeling

SPRANG-CAPELLE: Een 21-jarige inwoner van Monster deed bij de politie aangifte van mishandeling en vernieling. Het geweld vond plaats op zondag 29 juni tussen 18.00 uur en 18.30 uur. Twee automobilisten kwamen elkaar tegemoet op de Nieuwe Vaart in Sprang-Capelle. Er ligt een wegversmalling in de weg, waarbij slechts één auto tegelijk kan passeren.
Daarbij ontstond een conflict. De 21-jarige aangever werd daarna achtervolgd door zijn tegenligger en verderop op de Wendelnesseweg afgesneden. De tegenligger stapte uit en schopte deuken in de auto van de aangever. Toen het slachtoffer wilde uitstappen kreeg hij direct klappen en schoppen te incasseren. Ook de vriendin (19) van het slachtoffer werd daarbij geraakt. Uiteindelijk zagen zij kans om te ontkomen en de politie te informeren.

De belager reed in een zwarte Opel Vivaro met bedrijfsreclame. Achter de bestelbus hing een aanhangwagen. Hij was in gezelschap van een nog onbekende vrouw. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Woninginbrekers nemen ook de auto mee

OOSTERHOUT: Een grijze Honda Accord Tourer personenauto verdween na een woninginbraak aan de Wijde Omloop. Het misdrijf vond plaats in de nacht van zondag 29 juni op maandag 20 juni rond 03.30 uur. De inbrekers kwamen de woning binnen door gaatjes te boren bij een raam aan de voorkant. Via de boorgaten konden de raamgrendels ontsloten worden. Uit het huis verdwenen geld uit een portemonnee en de autosleutels. Met behulp van de autosleutels stalen de daders vervolgens de grijze Honda Accord voorzien van het kenteken 54-PS-KH. De politie heeft de auto internationaal laten signaleren als gestolen voertuig. Verder namen de agenten een aangifte en stelt de technische recherche een sporenonderzoek in. De hier gehanteerde manier van inbreken is simpel te voorkomen door vergrendelbare raamhendels (bijvoorbeeld met een slot of drukknopmechanisme) aan te brengen.

Twee minderjarigen betrapt bij het plegen van winkeldiefstal

KAATSHEUVEL: Twee minderjarige jongens (14 en 15 jaar) uit Kaatsheuvel pleegden zondagmiddag 29 juni winkeldiefstal. Het tweetal werd betrapt toen zij uit een winkel aan de Europalaan zonnebrillen stalen. In de winkel verwijderden ze de prijskaartjes van de zonnebrillen en zetten ze vervolgens op hun hoofd. Daarna liepen ze de winkel uit. Een getuige zag deze handelswijze en informeerde het winkelpersoneel. Bij fouillering bleek dat ze nog meer gestolen buit bij zich hadden. Het duo is verhoord waarbij bekentenissen volgden. De twee jongens krijgen waarschijnlijk een verwijzing naar Bureau Halt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer