Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom 30/6

BERGEN OP ZOOM, 30 juni 2008

Aanhouding voor huiselijk geweld

OUDENBOSCH: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Professor Mulderslaan een 21-jarige man uit Oudenbosch aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. De verdachte zou zijn ouders bedreigd hebben. Ook zou hij zijn vader hebben mishandeld. Hij is in verzekering gesteld.

De agenten kregen omstreeks 16.20 uur een melding om te gaan naar een woning in Oudenbosch. Daar zou den zoon des huizes door het lint gaan en zijn ouders bedreigen. Het is een bekend adres voor de politie omdat de zoon psychische problemen heeft en soms daardoor erg agressief wordt. Volgens familieleden die ter plaatse waren, was de verdachte weggereden in een auto. Hij werd staande gehouden op de professor Mulderslaan. Zijn vader vertelde dat zijn zoon boos was geworden en in de woonkamer zijn wandelstok had afgenomen waardoor hij languit op de grond viel. Daarna uitte hij bedreigingen in de trant van: "Ik ga ze dood maken". De verdachte moet binnenkort voorkomen voor een andere zaak, hij zou eerder een conductrice met de dood bedreigd hebben.

Rijder onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond omstreeks 20.30 uur op de Jac. Vosstraat een 41-jarige Roosendaler aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist blies 480 ugl. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Carport in vakantiepark uitgebrand

NIEUW VOSSEMEER: Vannacht werd omstreeks 03.00 uur een brand gemeld aan de Veerweg. Ter plaatse bleek dat een carport van een vakantiehuis in brand gevlogen was. De carport brandde in zijn geheel af. De ruiten van de woning waren gebarsten en het tuinmeubilair was gesmolten. Gelukkig vatte het rieten dak van het huisje geen vlam. De brandweer heeft de brand geblust. Een van de Poolse bewoners van het vakantiehuisje was wakker geworden en waarschuwde de andere verblijvenden. De oorzaak van de brand is onbekend.

Navigatie uit ambulance gestolen

ROOSENDAAL: Vannacht omstreeks zijn 01.00 uur het beeldscherm van het navigatiesysteem en de handsfree kit uit een ambulance gestolen. De diefstal gebeurde op de Stok terwijl de verpleegkundigen binnen bezig waren met een patiënt. De politie heeft een aangifte opgenomen. Eventuele getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Koperdiefstal in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Vanmorgen is in Bergen op Zoom vanaf een bouwterrein aan de van Heelullaan gemeld dat er koperen kabels gestolen waren. Het gaat om circa 3600 meter elektradraad, 80 meter stroomkabel en 50 meter stroomkabel. Tevens was een container open gebroken waaruit gereedschap was gestolen. De agenten hebben van de uitvoerder een aangifte opgenomen. De diefstal was zaterdagmorgen al ontdekt en moet dus na vrijdagmiddag 17.00 uur gepleegd zijn

Vonnisklant aangehouden

ROOSENDAAL: Vanmiddag is in het politiebureau aan de Nieuwstraat een 38-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden vanwege een nog openstaand vonnis. De man kwam aangifte doen van het verlies van zijn ID-kaart. Bij controle in het opsporingsregister bleek dat hij nog gesignaleerd stond voor het ondergaan van 24 dagen hechtenis. Hij is na het opnemen van de aangifte van vermissing ingesloten en overgebracht naar het cellencomplex in Breda.

Politie houdt snelheidscontroles

NIEUW-VOSSEMEER: De politie heeft vanmorgen op de Rijksweg een snelheidscontrole gehouden. Er waren 125 automobilisten in overtreding.

De controle vond plaats tussen: 07.10 uur en 10.40 uur. Aantal passanten: 832
Max. toegestane snelheid: 50 km/u
Hoogst gemeten snelheid:104 km/u
Aantal overtreders:125

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vanmorgen en vanmiddag aan de Zuidzijde een snelheidscontrole gehouden. Er waren 99 bestuurders in overtreding

De controle vond plaats tussen: 11.15 uur en 13.45 uur. Aantal passanten: 650
Max. toegestane snelheid: 50 km/u
Hoogst gemeten snelheid: 87 km/u
Aantal overtreders: 99

Auteur: Willem van Hooijdonk