Nieuw-Vlaamse Alliantie


Louis Ide reikt Ebbenhouten Spoor uit aan Sugar Jackson (30/06/08)

Op zaterdag 12 juli a.s. zal N-VA-senator Louis Ide de tweede Ebbenhouten Spoor, naar analogie van de Ebbenhouten Schoen, uitreiken aan Sugar Jackson. De beste Belgische en Europese bokser van het moment wordt daarmee gekroond tot meest verdienstelijke nieuwe Vlaming.

Vorig jaar viel de eer te beurt aan Gilbert Nyatanyi, beter bekend als Gilbertke uit Alles Kan Beter en In de Gloria. Gilbert is daarnaast succesvol jurist in Tanzania en auteur van het boek Symfonie in zwart en wit.

De laureaat van dit jaar komt uit een andere sector. Osei Bonsu Jackson is afkomstig uit Ghana en kwam in 1997 naar Antwerpen. Hij raakte beter bekend onder de naam Sugar Jackson. Op dit moment is hij s lands beste bokser. Hij won 25 van zijn 26 professionele kampen, is regerend Europees Kampioen en hoopt dat hij binnenkort voor de wereldtitel kan vechten. Sporters van dit niveau lopen niet dik gezaaid in Vlaanderen.

Bovendien heeft Sugar Jackson zich ook opgeworpen als gezicht van een boksproject van de Vlaamse Gemeenschap. De populariteit van Sugar Jackson kan ervoor zorgen dat jongeren in zijn voetsporen willen treden.

Sugar Jackson is, net als Gilbertke, een toonbeeld van integratie. In een tijd waarin sporters rolmodellen zijn, heeft hij bovendien een sociale functie. En net daarom wil Louis Ide hem in de bloemetjes zetten als meest verdienstelijke nieuwe Vlaming.

Met trots nodigen we u dan ook uit op deze uitreiking, die zal doorgaan op zaterdag 12 juli 2008 om 19u in het streekmuseum 1302, Begijnhofpark in Kortrijk. Een drankje wordt voorzien. Wij hopen u uiteraard zo talrijk mogelijk te mogen verwelkomen op deze avond.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen vóór 7 juli 2008 via ebbenhoutenspoor@n-va.be.

Auteur:
Louis Ide
Senator N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be