Gemeente Roermond

Donderie Roermond in handen van gemeente

Voorzitter Ger van Cruchten (links) overhandigt de sleutel aan wethouder Tilman Schreurs. Maandag 30 juni is Wijkaccommodatie de Donderie in handen gekomen van de gemeente Roermond die daarvoor een aparte beheersstichting heeft opgericht.

Na het laten passeren van de akte heeft Ger van Cruchten aan wethouder Tilman symbolisch de sleutel overdragen. Van Cruchten is voorzitter van de nieuwe Stichting Beheer Koopsom de Donderie, die de gelden beheert voor de gemeente als eigenaar. Van Cruchten heeft 32 jaar een nimmer aflatende inzet getoond voor Wijkaccommodatie de Donderie. Jarenlang is hij voorzitter van de Stichting Wijkaccommodatie Donderberg.

Wijkaccommodatie de Donderie in de wijk Donderberg is een gemeenschapshuis dat onderdak biedt aan verenigingen voor sociaal-culturele activiteiten. De plannen voor de Donderie dateren van begin jaren zeventig. Architect Beckers uit Maastricht heeft het ontwerp gemaakt. Het gebouw is op 19 december 1975 geopend. Eerder was de benaming Trefcentrum de Donderie, maar er kwam in december 1992 een naamswijziging in wijkaccommodatie omdat dat meer recht aan de benaming zou doen als ook jeugdhuis De Bliksem onder die stichting zou vallen. Uiteindelijk is dat plan niet doorgegaan, maar de naam was al statutair gewijzigd.

Met de aankoop van de Donderie is bedrag gemoeid van 634.000 euro. Eigenaar gemeente Roermond zal de inventaris verkopen aan de SWAR als huurder. Gelden uit de exploitatie van de Donderie zullen ten goede komen aan de wijkaccommodatie.

In de beheersstichting hebben zitting de Ger van Cruchten (voorzitter), Jan Claessen, Maarten van der Horst (secretaris), Tilman Schreurs (penningmeester) en de leden Wim Kemp en Gerard IJff. Doel van deze nieuwe stichting is de Donderie aan te passen aan de nieuwe tijd. Er wordt gekeken naar onderhoud en eventuele aanpassingen. Daarbij houdt de stichting rekening met de ontwikkelingen in de wijk en plannen rond winkelcentrum Donderberg.

Publicatiedatum: 30-06-2008 Bijgewerkt: 30-06-2008