Gemeente Hoorn


Badmintonvereniging keert terug naar sporthal Nieuwe Steen

30 juni 2008 - De Hoornse Badminton Vereniging (HBV) keert toch terug naar de sporthal Nieuwe Steen 11. De badmintonvereniging krijgt er een eigen kantine. De al geplande sociale ruimte wordt aangepast tot een kantine. De HBV speelt op dit moment tijdelijk in sporthal Zwaag, nadat de bestaande sporthal moest worden gesloopt wegens de vondst van asbest.

Burgemeester en wethouders zijn teruggekomen op hun eerdere besluit om de badmintonvereniging definitief naar de sporthaal Zwaag te verplaatsen. Het idee was dat een deel van de huidige gebruikers van de sporthal in de toekomst naar de nieuwe sporthal in Bangert en Oosterpolder zou verhuizen. Daarvoor is in Zwaag en Blokker weinig draagvlak. Daarom is nu op verzoek van en in overleg met de badmintonvereniging besloten dat deze toch terugkeert naar Nieuwe Steen 11. Verwacht wordt dat de nieuwe sporthal begin oktober klaar is. Overdag zal de hal worden gebruikt door de scholengemeenschap Copernicus.

De nieuwe hal is ongeveer even groot aIs de oude: ook in de nieuwe sporthal kunnen drie groepen tegelijk sporten. De totale voor sport beschikbare ruimte is 24x48 meter en daarmee bijvoorbeeld geschikt voor zaalvoetbal. De nieuwe sporthal wordt zoveel mogelijk richting de spoorbaan geplaatst. Zo blijft de entree van het nieuwe gebouw van scholengemeenschap Copernicus goed zichtbaar vanaf de Nieuwe Steen. Na de nieuwbouw van de sporthal wordt ook het gehele schoolterrein opnieuw ingericht. Op dit moment worden daarvoor plannen uitgewerkt.