Gemeente Hoorn


Raad akkoord met reorganisatie Stadstoezicht

30 juni 2008 - De gemeenteraad heeft de weg voor de beoogde reorganisatie van het bureau Stadstoezicht vrijgemaakt. Op dinsdag 24 juni keurde de raad de financiële consequenties van de reorganisatie goed.

Zodra de formele procedures rond het organisatieplan achter de rug zijn, kan de reorganisatie daadwerkelijk van start gaan. Concreet houdt dit in dat de huidige parkeercontroleurs worden omgeschoold tot integraal toezichthouders. De twee havenmeesters, de twee marktmeesters en de twee medewerkers van de pilot Drank & Horeca zullen naast hun specialistische werk voor algemene taken worden bijgeschoold. Daarnaast is er ruimte voor ca. tien nieuwe medewerkers die gaan toezien op overtredingen, die overlast in de openbare ruimte kunnen veroorzaken. Zij zullen zich o.a. bezighouden met parkeertoezicht, hangjongeren, verkeerstoezicht bij basisscholen, milieuhandhaving en handhaving van de APV.

De integraal toezichthouders zijn dus breed inzetbaar en zullen in heel Hoorn werkzaam zijn. Onder hen zijn wijktoezichthouders die het herkenbare gezicht van een stadswijk worden, een bike-team (zoals de politie ook kent) en toezichthouders met een specialisme (markten en evenementen, havens, drank en horeca).

De reorganisatie van Stadstoezicht is grondig voorbereid. De uitvoering van alle plannen duurt zeker tot het einde van dit jaar. In de tussentijd blijft de winkel open en breidt het assortiment zich gaandeweg uit. In totaal zijn er straks 26 toezichthouders die het toezicht op de openbare ruimte beter aankunnen dan nu het geval is. Hoorn is dan klaar voor de handhavingtaken in het openbaar gebied.