Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

wunderloop producten ontvangen privacy-bekroning

Amsterdam, 30 juni 2008 - De marktleidende producten van wunderloop zijn bekroond met de breed erkende 'data protection seal of approval' van het Unabhängiges Landeszentrum für Datenschutz Schleswig-Holstein (ULD), Duitsland's belangrijkste adviesorganisatie voor publieke monitoring, databescherming en vrijheid van informatie.

In haar recentelijk gepubliceerde rapport beveelt ULD wunderloop's 'custom' and 'connect' behavioral targetingproducten aan omdat zij "de vereisten van de gegevensbescherming op een voorbeeldige manier vervullen". Het rapport benadrukt dat "(wunderloop's) systeem specifiek is ontworpen om persoonlijke verwijzingen in een vroeg stadium te elimineren." Verder baseerde ULD zijn besluit om de 'seal of approval' toe te kennen op het feit dat "het systeem werkt op basis van cookies, die gebruikers classificeren zonder persoonsgegevens te registreren of analyseren."

"Het beschermen van privacy is iets waar we altijd uiterst waakzaam in zijn geweest. Al in 2006 hebben we TÜV Rhineland onze technologie laten analyseren in termen van databescherming, en zij bevestigden dat deze volledig aan de wettelijke voorschriften voldoet. Wij vinden het heel belangrijk dat onze oplossingen regelmatig worden getest, en we zijn blij met de positieve beoordeling van ULD en met de toekenning van deze 'seal of approval'," aldus Michael Kleindl, voorzitter van wunderloop.

In tegenstelling tot conventionele direct marketing levert de technologie van wunderloop een hoog niveau van targeting op, zelfs bij gebrek aan directe persoonlijke verwijzingen. De technologie verzamelt informatie over het surfgedrag van een gebruiker op internet, maar gebruikt geen gegevens die verwijzen naar of in verband kunnen worden gebracht met zijn of haar persoonlijke identiteit. Het registreert bovendien geen IP-adressen van gebruikers. De software identificeert kenmerken van gebruikers zoals geslacht en leeftijd via intelligente analytische methoden. Ook de interesses van een anonieme gebruiker kunnen worden geïdentificeerd en beoordeeld, waardoor klanten van wunderloop gerichte advertenties, inhoud of producten kunnen aanbieden.

De technologie van wunderloop was oorspronkelijk ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de wetgeving op gebied van databescherming. wunderloop informeert zijn klanten over de bindende wetten op gebied van gegevensbescherming, en adviseert verder dat zij gebruikers een 'opt-out'-mogelijkheid bieden wanneer dat wettelijk niet verplicht is.

Het gepubliceerde rapport evenals verdere informatie over de 'data protection seal of approval' van ULD is beschikbaar bij https://www.datenschutzzentrum.de/guetesiegel/kurzgutachten/g080502

Over wunderloop
wunderloop is Europa's marktleider in geïntegreerde real-time targeting technologieën en diensten. wunderloop's unieke Integrated Targeting Platform (ITP) aggregeert gebruikersinformatie die door alle relevante targeting-varianten voor de analyse van online gedrag wordt verzameld. Het vormt bovendien de basis voor de wunderloop-oplossingen 'wunderloop custom' en 'wunderloop connect'. wunderloop is opgericht in 1999 door online advertisingpioniers Ulrich Hegge en Frank Conrad. Het bedrijf is gevestigd in Luxemburg met kantoren in Madrid, Milaan, Londen, Parijs, Amsterdam en Hamburg. Michael Kleindl is de voorzitter. wunderloop groeit jaarlijks meer dan 300 procent. Vermaarde bedrijven zoals T-Com/T-Online, ad pepper media International N.V., AOL, G+J Electronic Media Services, Telecom Italia, Freenet, Tiscali, CondeNast, Mondadori Digital Publishing, Marktplaats, Orange SBS TV and Ilse Media vertrouwen op wunderloop-technologie om de juiste reclame, inhoud en productaanbiedingen op het juiste moment bij de doelgroepen aan te bieden. wunderloop is eveneens een belangrijke verdediger van de privacy van de consument. Het bedrijf ontving in 2008 dan ook de breed erkende data protection seal of approval van Duitsland's leidende public monitoring and consultancy agency for data protection and freedom of information, Unabhängiges Landeszentrum für Datenschutz Schleswig-Holstein (ULD). De informatie- en dataverwerking van wunderloop gaat conform de geldende privacywetgeving en wordt erkend en bevestigd door de Duitse gegevensbescherming autoriteit, TÜV Rhineland. EINDE PERSBERICHT

---

Voor meer informatie over wunderloop kunt u contact opnemen met: Bas Seelen, Managing director wunderloop Benelux
Tel: 06 150 043 77 of bas.seelen@wunderloop.com