Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


41 aanhoudingen bij alcoholcontroles die weekend in Hilversum

Hilversum, 30-06-2008 o Afgelopen weekend zijn er door het Verkeershandhavingsteam controles gehouden op het Melkpad en het Oostereind in Hilversum

In de nacht van vrijdag 27 juni op zaterdag 28 juni zijn er 1068 blaastesten afgenomen. Drieëntwintig mensen zijn aangehouden waarvan zeven beginnend bestuurders. Onder hen een 19-jarige Huizer die valse personalia opgaf en daarvoor een PV kreeg. Een 27-jarige automobilist uit Spakenburg bleek rond te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen. De hoogst gemeten waarde die nacht was 840 ugl (1,9 promille) en kan worden toegeschreven aan een 48-jarige Hilversummer. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In de nacht van zaterdag 28 juni op zondag 29 juni zijn er 1216 blaastesten afgenomen en 18 mensen zijn aangehouden waaronder 6 beginnende bestuurders. De hoogst gemeten waarde die nacht, 720 ugl (1,65 promille), werd geblazen door een 36-jarige Pool zonder vaste woon- en verblijfplaats in Nederland en moest daarom direct de boete betalen. Omdat hij de boete niet wilde/kon betalen is hij ingesloten en is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is gedagvaard. Een 42-jarige inwoner van Almere blies bij de ademanalyse 470 ug/l. Zijn rijbewijs bleek vanwege eerder alcoholgebruik in het verkeer al ongeldig verklaard. Daarnaast bleken er voor deze man nog twee vonnissen open te staan. Hij is ingesloten.