Gemeente Den Haag

Start inspraak voorstel eenrichtingsverkeer Elandstraat

De gemeente wil eenrichtingsverkeer op de Elandstraat tussen het Piet Heinplein en de Vondelstraat/Zoutmanstraat invoeren.

De Elandstraat krijgt in het voorstel ook een vrijliggend fietspad richting de Waldeck Pyrmontkade. Met twee vrijliggende fietspaden verbetert de verkeersveiligheid, met name voor fietsers. We gaan ook nieuwe bomen aanplanten. Zo krijgt de Elandstraat het aanzien van een echte laan, aldus Verkeerswethouder Smit. De Elandstraat is het eerste project dat als onderdeel van het verkeerscirculatieplan wordt uitgevoerd.

Inspraakperiode en inloopbijeenkomst
Omwonenden en ondernemers ontvangen voorafgaand aan de inspraakperiode een brief van de gemeente. Op woensdag 16 juli 2008 wordt een inloopbijeenkomst voorontwerp Elandstraat gehouden in Buurthuis DeeDrie & Clubhuis t Anker, Witte de Withstraat 119 te Den Haag. Deze inloopbijeenkomst duurt van 16:30 uur tot 19:30 uur.

Procedure
Alle belanghebbenden kunnen van maandag 30 juni tot en met zondag 24 augustus 2008 schriftelijk reageren op het voorstel. Het voorstel ligt tijdens deze periode ter inzage bij het gemeentelijk ContactCentrum en bij stadsdeelkantoor Centrum, beiden gevestigd in het stadhuis (Spui 70). Op basis van de reacties wordt een definitief voorstel opgesteld. Het college legt het definitieve voorstel naar verwachting in het najaar 2008 ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.