Gemeente Den Haag

Nomineren voor Sportsponsorprijs Gulden Ooievaar

Om de top te bereiken hebben sporters meer nodig dan talent en tenue. Een tennisser met internationale ambities is er bijvoorbeeld niet met het kopen van een raket, maar moet ook de wereld over om toernooien te spelen om zo te stijgen in de ranking. Dat kost geld. Zonder een goede sponsor red je dat niet. Daarom zijn sponsors belangrijk. Om die ondersteuners van de topsport in Den Haag één keer per jaar in het zonnetje te zetten, is een prijs bedacht: de Gulden Ooievaar.

Maar niet alleen grote bedrijven die veel geld geven spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Haagse sport. Ook de kleine ondernemer die een sportende buurtgenoot op weg helpt of het plaatselijke voetbalteam van uitrusting voorziet, is van groot belang.

Gulden Ooievaar
De Gulden Ooievaar is de prijs voor sportsponsoren en wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat zich heeft ingezet voor de Haagse sport en maatschappij. De gemeentelijke prijs wordt al 20 jaar uitgereikt, maar bestaat dit jaar voor het eerst uit verschillende categorieën, te weten:

* sponsor individuele sporter,

* sponsor sportteams en

* sportsponsor evenementen.

Hierdoor is er uiteindelijk niet één, maar zijn er drie winnaars.

Nomineren, stemmen, winnen
Via www.guldenooievaar.nl kan tot 9 juli een sportsponsor genomineerd worden. Na de eerste nominatieronde maakt de jury een kwalitatieve selectie van negen genomineerden uit de opgegeven kandidaten in de drie categorieën.

Na bekendmaking via krant, radio en internet van de negen genomineerden kan tot 22 augustus via dezelfde website gestemd worden. Wie op 28 augustus in het Hommerson Beachstadion een Gulden Ooievaar in ontvangst mag nemen uit handen van wethouder Sander Dekker is dus voor een groot deel afhankelijk van het publiek. Onder de stemmers worden mooie prijzen verloot zoals deelname aan Cepari Strandgolf Open 2008 in Scheveningen en kaarten voor Beatstad op 30 augustus.