Gemeente Den Haag

Internet: de kortste weg naar zorg, welzijn en wonen

De gemeenten Den Haag, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar hebben donderdag 26 juni een Digitale Sociale Kaart gelanceerd.
Inwoners van de vijf gemeenten kunnen vanaf nu snel en gemakkelijk via internet informatie opzoeken over dienstverleners en instellingen in de sectoren zorg, welzijn en wonen.

De Digitale Sociale kaart is een openbaar digitaal bestand dat toegankelijk is via de websites van de deelnemende gemeenten en via www.socialekaart.net. Op dit moment bevat de Kaart contactgegevens van ruim 600 zorgverleners en organisaties.
Van enkele tientallen organisaties is uitgebreidere informatie over dienstverlening, producten en praktische zaken als openingstijden, beschikbaar.
De Digitale Kaart wordt de komende tijd aangevuld tot een compleet overzicht van naar schatting 3500 dienstverleners en instellingen.

In de toekomst kunnen gebruikers van de Digitale Sociale Kaart ook producten en diensten met elkaar vergelijken aan de hand van specifieke criteria. Ook sluit de Digitale Sociale Kaart aan bij andere relevante digitale bestanden.

Ontstaan
De Digitale Sociale Kaart komt voort uit de zogenaamde Regionale Agenda Samenleving (RAS) Haaglanden. Een overeenkomst van gemeenten in de regio Haaglanden, Stadsgewest Haaglanden en Provincie Zuid-Holland om maatschappelijke vraagstukken integraal aan te pakken. De ontwikkeling van de Kaart is mede gefinancierd door de Provincie