Gemeente Zaltbommel


Samen werken aan veiligheid op en rond school 30 juni 2008 Samen werken aan veiligheid op en rond school

SG Cambium, School voor praktijkonderwijs De Brug, de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel slaan de handen ineen om de veiligheid op en rond de scholen te optimaliseren. Op maandag 30 juni tekenen zij hiervoor het convenant Veilige School Bommelerwaard.

Vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid willen de schoolbesturen samen met de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Maasdriel en Zaltbommel onveiligheid voorkomen en eventuele incidenten op een goede manier aanpakken. De partijen hebben afspraken gemaakt over te nemen maatregelen als de veiligheid en het welzijn van leerlingen en leerkrachten in gevaar komen. Het gaat om maatregelen tegen bijvoorbeeld fysieke en verbale agressie, het gebruik en de handel van drugs, diefstal en ongewenste aanwezigheid op het schoolplein.

De betrokken partijen vinden het belangrijk om de samenwerking en de gemaakte afspraken vast te leggen. Op maandag 30 juni tekenen zij daarom het convenant Veilige School Bommelerwaard.

Geplaatst op: 30 juni 2008