Gemeente Schiedam


Juni

Veel belangstelling voor eerste Schiedamse Veteranendag

Schiedam telt ruim 400 veteranen. Dat zijn niet alleen militairen die zijn ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog of in voormalig Nederlands Indië, Korea en Nieuw-Guinea. In recentere jaren hebben Nederlandse militairen deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband in bijvoorbeeld Libanon, Cambodja, het voormalige Joegoslavië, Afghanistan en Irak.

Als eerbetoon aan wijlen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard wordt jaarlijks op 29 juni, de geboortedag van Prins Bernhard, Nederlandse Veteranendag gehouden. Deze dag is vooral bedoeld als een eerbetoon aan en blijk van waardering voor de Nederlandse veteranen, niet als herdenking of reünie.

Ook het gemeentebestuur van Schiedam hecht eraan aandacht te besteden aan de in Schiedam wonende veteranen. Zij hebben daarom een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Schiedamse Veteranendag. Deze zal worden gehouden op woensdag 2 juli van 16.00 tot 19.00 uur.

Een groot aantal Schiedamse veteranen heeft positief op de uitnodiging gereageerd. Burgemeester Verver zal hen ontvangen in de foyer van het Theater aan de Schie. De veteranen kunnen elkaar daar op informele wijze ontmoeten. Verder worden zij getrakteerd op een gezamenlijk te nuttigen maaltijd en is er een optreden van dameskoor Pur Sang o.l.v. Annette Rogers, dat een toepasselijk programma ten gehore zal brengen.