Gemeente Teylingen

Teylingen

Sfeervolle bijeenkomst veteranen in Teylingen

30 juni 2008

PERSBERICHT 30 juni 2008 - Vrijdag 27 juni kwamen zo'n 120 veteranen, voor een deel vergezeld door hun partner, naar het Trefpunt in Warmond voor een bijeenkomst. Het college bedankte op deze wijze onze plaatsgenoten, die zich in moeilijke omstandigheden over de hele wereld hebben ingezet voor de vrijheid van anderen.

Na het openingswoord door Burgemeester Schelberg en 1 minuut stilte voor de omgekomen collega's sprak de burgemeester met enkele veteranen over hun periode dat zij uitgezonden waren. Vervolgens trad Jeugdmuziektheater De Speelkring op met enkele delen uit Don Quichot, de Man van La Mancha. Na deze muzikale onderbreking sprak Burgemeester Schelberg nog eens met drie veteranen over hun ervaringen.

De middag stond ook in het teken van elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

veteranendag 2008

Rond 18.00 uur sloot Burgemeester Schelberg deze 1e Teylingense veterandenmiddag af met de belofte om volgend jaar opnieuw een veteranenmiddag te organiseren en hier een traditie van te maken.

Teylingen heeft bewust de Veteranenbijeenkomst een dag voor de landelijke bijeenkomst gehouden om alle veteranen de gelegenheid te geven om op Veteranendag zelf naar Den Haag te kunnen gaan.

Het landelijk Veteraneninstituut heeft een overzicht van de veteranen. Teylingen heeft ruim 220 veteranen die zijn geregistreerd bij het landelijk Veteraneninstituut.

Adres & openingstijden