Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Intensieve aanpak in Beverwaard-Noord

Van 30 juni t/m 3 juli brengen we de regels nog eens goed onder de aandacht onder de noemer Een veilige wijk maken we samen!.

Een veilige wijk maken we samen!

De deelgemeente IJsselmonde heeft met de politie, Stadstoezicht, woningcorporaties Woonbron en De Nieuwe Unie, Gemeentewerken en de Roteb afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van toezicht en handhaving. De activiteiten vinden het hele jaar plaats, maar volgende week extra intensief in Beverwaard-noord.

In de periode van 30 juni tot en met 3 juli brengen we de regels nog eens goed onder de aandacht onder de noemer Een veilige wijk maken we samen!. In deze week zien we toe op de naleving van de regels en zo nodig verbaliseert de politie bij overtredingen. Ook wordt de buurt opgeruimd en opgeknapt door de Roteb en Gemeentewerken.

Medewerkers van de wijkpolitie, toezichthouders, parkeer- en milieucontroleurs van Stadstoezicht en huismeesters van Woonbron en De Nieuwe Unie werken gezamenlijk aan de leefbaarheid in Beverwaard-noord. Roteb en Gemeentewerken nemen actief deel aan de actie door het opruimen en opknappen van de buurt.

In de Beverwaard/noord gaat het in de periode van 30 juni tot en met 3 juli om onder andere de volgende acties:

* controle op autos en bestuurders, bijvoorbeeld de APK-keuring, verzekering, kentekenbewijs, rijbewijs, openstaande boetes en controle op parkeerovertredingen;

* controle op het aanbieden van huisvuil en grofvuil;
* bewoners aanspreken op de naleving van portiekregels;
* actieve reactie op meldingen van overlast, zowel op straat als in (portiek)woningen van De

Nieuwe Unie en Woonbron
Het kan zijn dat er meer acties worden uitgevoerd tijdens de actieweek. Tijdens de Veiligheidsavond morgenavond (26 juni) kunnen bewoners uit Beverwaard-noord aanvullende punten naar voren brengen waardoor er nog extra acties bij kunnen komen.

Bewoners worden gestimuleerd mee te werken om hun buurt schoon, heel, veilig en leefbaar te maken en te houden. Natuurlijk door zich zelf aan de regels te houden, maar ook door medebewoners wegwijs te maken in de regels en de afspraken die er zijn.

Belangrijke telefoonnummers
Voor meldingen en klachten op het gebied van schoon en heel belt u (gratis) 0800-1545.
Voelt u zich onveilig of heeft u te maken met overlast, dan kunt u bellen naar de politie via 0900-8844.
In acute noodsituaties moet u direct het alarmnummer 112 bellen Om een afspraak te maken voor het grofvuil, belt u ook naar het algemene klachtennummer 0800-1545.