Dienstenbond CNV

Nieuws

25 juni 2008

Verkoop VerzekeringsUnie

CNV Dienstenbond heeft zich uitgebreid laten informeren over de voorgenomen verkoop van de VerzekeringsUnie. Op 30 juni zullen wij in een vervolggesprek met Fortis Verzekeringen Nederland stilstaan bij de personele gevolgen van de verkoop. Vervolgens nodigen wij u uit voor een personeelsbijeenkomst om met ons over de ontstane situatie te spreken.

Arbeidsvoorwaarden: aanvullende afspraken nodig Bij deze voorgenomen verkoop zal de nieuwe eigenaar in ieder geval een aantal wettelijke bepalingen moeten respecteren. De nieuwe werkgever moet het personeel overnemen met alle rechten en plichten die verbonden zijn aan de arbeidsovereenkomst, met uitzondering van pensioenen.
Voor u als medewerker van de VerzekeringsUnie levert dit uitgangspunt echter nog veel vragen op, aangezien uw inkomen gekoppeld is aan de verkoop van producten. Juist hierin gaat verandering plaatsvinden. Daarnaast is het onduidelijk welke pensioenregeling de nieuwe eigenaar wil toepassen. Wij willen daarom aanvullende afspraken maken over de opvang van de arbeidsvoorwaardelijke gevolgen van deze verkoop.

Overige personele gevolgen
CNV Dienstenbond heeft bovendien de nodige vragen over de gevolgen voor de dagelijkse werkzaamheden van de VU adviseurs. Ook deze vragen zullen aan de orde zijn in het overleg dat wij op 30 juni hebben met uw werkgever. Wij hebben bovendien contact met de ondernemingsraad van Fortis Verzekeringen die de adviesaanvraag behandelt.

Personeelsbijeenkomst
Wij nodigen u van harte uit op een personeelsbijeenkomst, georganiseerd door de vakorganisaties, op 3 juli 2008 om 14.00 uur in het auditorium van Fortis Bank in Utrecht (via de ingang van het Fortis auditorium en dus niet de hoofdingang). Bij deze bijeenkomst zijn zowel leden als niet-leden van vakorganisaties uitgenodigd. In het eerste plenaire gedeelte van deze bijeenkomst brengen wij u op de hoogte van de vorderingen in onze bespreking met uw werkgever. In het tweede gedeelte zullen wij in groepen uiteen gaan om uw vragen en opmerkingen te bespreken. Hierbij valt te denken aan: een groep adviseurs;
een groep rayonmanagers;
een groep backoffice.

Voor deze bijeenkomst dient u zich vooraf aan te melden (vanwege catering en parkeerplaatsen) door een e-mail te sturen aan rotterdam@remove-this.cnvdibo.nl met als onderwerp "personeelsbijeenkomst VU".

Voor meer informatie over deze info kunt u contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot 010-2651111 of email b.degroot@remove-this.cnvdibo.nl