Gemeente Edam-Volendam

Gemeente zet geëvalueerd uitgiftebeleid grond- en reststroken in werking

Eerder dit jaar heeft het college van B&W aangekondigd het uitgiftebeleid ten aanzien van grond- en reststroken te evalueren. Inmiddels heeft de evaluatie plaatsgevonden en het college heeft besloten om het beleid op een aantal punten te wijzigen.

Zo zal bij eigendomswisseling van de grond ook de mogelijkheid bestaan om de grond te blijven huren. Voorts zullen de huren minder stijgen. De aangekondigde huurverhoging zal pas op 1 januari 2009 ingaan. In 2008 zal de huurprijs niet worden gewijzigd. Tevens is de termijn van de aanbiedingsprijs van EUR 75,- per m2 voor de bestaande huurgronden verlengd tot 1 januari 2010.

Omdat het beleid is gewijzigd, worden de betrokken huurders in de gelegenheid gesteld om hun interesse opnieuw kenbaar te maken. Zij ontvangen binnenkort een nieuwe brief met bijbehorend reactieformulier. In deze brief staan onder andere de nieuwe huurprijzen. Ook staan hierin de bijkomende kosten bij eventuele aankoop van een grondstrook vermeld.

Voor verdere informatie en vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de sectie Ruimtelijke Ordening van de afdeling VROM, bereikbaar op de volgende telefoonnummers: 398421, 398433 of 399246.