Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BEDRIJFSAUTO-OPLEIDER VRS VAN VUGT START FILIAAL IN AALSMEER

Bovag-erkend verkeersschool VRS van Vugt, met eigen vestigingen in het Noordhollandse Wognum en Volendam leidt al meer dan 38 jaar op voor alle rijbewijzen en certificaten. Centraal gelegen in een groeiend logistiek gebied van ons land verzorgt men voor steeds meer openbaar vervoer- touringcar- en transportbedrijven de selectie en opleiding van nieuwe chauffeurs. Een dienstverlening die men nu gaat uitbreiden naar Aalsmeer. In een mooi pand grenzend aan het terrein van het Flora Holland veilingcomplex start VRS van Vugt per 1 juli een filiaal. Vanuit dit pand aan de Lakenblekerstraat 30 vinden de opleidingen plaats voor bussen en zware bedrijfsvoertuigen inclusief een opleiding voor LZV-chauffeur.

Voor grondlegger en algemeen directeur Willem van Vugt is deze nieuwe stap een logisch vervolg op de bestaande activiteiten. "Een deel van onze klanten uit de regio waar wij van oorsprong zitten, vroeg ons naar opleidingsmogelijkheden in Aalsmeer. Onderzoek leerde dat daar, ondanks de vervoersactiviteit, weinig gespecialiseerde verkeersscholen zaten. Nadat wij een passend pand op een zichtlocatie aan de Provincialeweg konden betrekken volgden de plannen elkaar in hoog tempo op. Laat echter duidelijk zijn dat wij ons daar alleen gaan bezighouden met opleidingen voor chauffeurs van bussen en vrachtauto's, inclusief de mogelijkheid om het certificaat voor LZV-chauffeur te halen. Zeker na de jongste ontwikkelingen op dat gebied verwacht ik een hernieuwde belangstelling voor het rijden met deze 25,25 meter lange 60-tons combinaties. Om er mee te mogen rijden moet de chauffeur tenminste vijf jaar ervaring hebben, van onbesproken gedrag zijn en het certificaat hebben. Dat laatste is iets waar wij in Wognum al langer voor opleiden en dat wij nu uitbreiden naar Aalsmeer. Dat verklaart ook onze hechte samenwerking met Carrosseriebouwer Burgers. Allereerst delen wij met hen het pand (van de afdeling Reparatie en Onderhoud red.) aan de Lakenblekerstraat 30 in Aalsmeer en betrekken er verder een deel van het benodigde LZV materieel."

Het filiaal in Aalsmeer is zeker ook opgezet met het oog op de toekomstige verplichte scholing van chauffeurs. "Met ingang van medio volgend jaar moet iedere chauffeur tenminste 35 uur scholing per vijf jaar volgen. Een regel die nog lang niet bij iedereen bekend is maar wel verstrekkende gevolgen kan hebben voor iemand die als beroepschauffeur zijn werk verricht. Het niet tijdig volgen van de cursus ontneemt namelijk de goedkeuring om te mogen rijden. Door de combinatie van een goede theorieruimte en materieel voor de praktijklessen kunnen wij nu al passend inspelen op de wensen die de wetgever op het punt van nascholing stelt. Wij overwegen zelfs om die opleidingen op bedrijfsniveau aan te bieden", aldus Willem van Vugt.

VRS van Vugt is een Bovag-erkend verkeersopleidingsinstituut, waar momenteel 40 mensen werken en het lespark 20 personenauto's, 16 motorfietsen, 2 autobussen en 6 vrachtautocombinaties telt. Men onderscheidt zich daarbij door de aanwezigheid van zowel trekker-opleggers, als motorwagens met een middenas of schamel-aanhanger. De vestiging in Aalsmeer is te vinden aan de Lakenblekerstraat 30 en telefonisch bereikbaar onder nummer 0229-211.690. Alle informatie is ook te vinden op de website www.vrsvanvugt.nl.
---

Wognum/Aalsmeer, juni 2008. Foto's vrij van copyright