Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Dordtsestraatweg: bouw 25 appartementen met parkeervoorziening

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord maakt bekend dat door BPA bv een verzoek om bouwvergunning is ingediend voor de bouw van 25 appartementen met parkeervoorziening op de Dordtsestraatweg 89-95.

16 meter hoog
Het is de bedoeling om een appartementencomplex te realiseren van circa 16 meter hoog, met daaronder een parkeergarage voor 25 parkeerplaatsen. PBA bv heeft hiermee een plan ontwikkeld voor de bouw van verkoopbare woningen, die aansluit bij de behoefte in de wijk.

Bestemmingsplan
De bouwlocatie ligt in het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Vreewijk' en is daarin aangewezen voor 'Meergezinshuizen', 'Tuin' en 'Verkeersweg'. Het plan is hiermee in strijd. Om de bouw van 25 appartementen met parkeervoorziening op deze locatie mogelijk te maken, dient vrijstelling te worden verleend van het geldende bestemmingsplan. Dit kan door toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente wil hieraan medewerking verlenen.

Plan ter inzage
Het verzoek om vrijstelling en het conceptbesluit liggen daarom ter inzage van 26 juni t/m 7 augustus 2008 in het kantoor van de deelgemeente aan de Maaszijde O.z. 230. Het kantoor is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijzen
Gedurende de termijn dat het verzoek om vrijstelling ter inzage ligt kan een ieder schriftelijke en mondelinge zienswijzen hiertegen naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord, Postbus 9555, 3007 AN Rotterdam.

Informatie
Voor meer informatie over de plannen of voor het uiten van mondelinge zienswijzen kunt u bellen met de medewerker Ruimtelijke Ordening van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 60 13 of via (010) 291 60 88.