Ingezonden persbericht


Trend Micro lanceert e-mailencryptieoplossing

Privacygarantie en compliance door Identity-Based Encryption (IBE)

Hilversum, 30 juni 2008 Trend Micro, Incorporated (TSE: 4704) betreedt de markt voor e-mailencryptie. Het bedrijf lanceert Trend Micro Email Encryption Client 5.0 en voegt e-mailencryptiefunctionaliteit toe aan InterScan Messaging Hosted Security (IMHS). Met deze oplossingen kunnen mkb ers en (middel)grote organisaties hun verstuurde e-mail naar elk geldig e-mailadres versleutelen. Hierbij hoeven ze niet langer ontvangers op voorhand te registreren en geen certificaten te beheren. Dat maakt het voor ontvangers bijzonder eenvoudig om versleutelde e-mails te openen.

E-mail is een onmisbaar medium in het huidige bedrijfsleven, maar e-mailcommunicatie is vaak onveilig. Een e-mail wordt meestal verzonden als platte tekst zonder encryptie. Dit is niet zonder risico wanneer het bericht verstuurd wordt over het internet. Bedrijven hebben behoefte aan e-mailencryptie om de privacy van interne en externe e-mailberichten te waarborgen, om te voldoen aan regelgeving (zoals HIPAA, SOX, GLBA, PCI of de UK Data Protection Act) en om hun intellectuele eigendommen te beschermen.

De Trend Micro-e-mailencryptie is gebaseerd op technologie van Identum, de encryptiespecialist die Trend Micro in januari 2008 overnam. Deze nieuwe functionaliteit is eveneens onderdeel van IMHS. Hiermee voegt Trend Micro automatische policygebaseerde encryptiefunctionaliteit toe aan zijn gehoste e-mailbeveiligingsoplossing. Daarnaast biedt Trend Micro Email Encryption Client 5.0 plug-insoftware. Dit programma ondersteunt alle populaire e-mail-clients die mails versleutelen op de desktop van de verzender tot op die van de ontvanger. Ideaal voor medewerkers die uitvoerig gebruikmaken van e-mail en behoefte hebben aan maximale beveiliging. Gebruikers kunnen deze gehoste en client-gebaseerde e-mailencryptieoplossingen ook combineren. Zo profiteren ze van een uiterst complete encryptieoplossing met functionaliteit voor beveiliging van de netwerkrand, policygebaseerde encryptie (voor de versleuteling van verschillende contentsoorten en naar wens van de gebruiker) en client-gebaseerde encryptie om de content van specifieke e-mails optimaal te beschermen.

Met de Trend Micro-e-mailencryptieoplossing kunnen gebruikers de verschillende encryptiesleutels in-the-cloud beheren. Dit voorkomt de lasten die sleutelbeheerservers en -administratie met zich meebrengen. Voor identiteitsgebaseerde encryptie zijn geen certificaten nodig. Hierdoor ondervinden klanten met deze Trend Micro-oplossing niet langer de nadelen van KPI-technologie.

Bedrijven hebben behoefte aan uiterst veilige e-mailencryptieoplossingen die hun privacy beschermen, ze helpen te voldoen aan regelgeving en een lage administratieve overhead hebben , zegt Punit Minocha, Vice-President Business Development van Trend Micro. We zijn verheugd dat we onze klanten nu de vereiste beveiliging en het gebruiksgemak kunnen bieden met Identity-Based Encryption in combinatie met in-the-cloud beheerfunctionaliteit. Deze eerste oplossing vormt een solide basis voor een toekomstig uitgebreider aanbod van encryptieoplossingen.

Trend Micro Email Encryption Client 5.0 ondersteunt populaire e-mail-clients als Microsoft Outlook en Microsoft Outlook Express. Gebruikers kunnen e-mail versleutelen en openen met Trend Micro Email Encryption Client. Of ontvangers kunnen een optionele browsergebaseerde download-reader gebruiken om e-mail lokaal te openen.

# # #

Over Trend Micro

Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld.