Ingezonden persbericht


Polycom breidt populair telepresence-portfolio uit

Polycom is marktleider in telepresence-oplossingen voor verschillende omgevingen, branches, applicaties en budgetten

Amsterdam, 30 juni 2008 Polycom, toonaangevend in Unified Communications, biedt het grootste telepresence-portfolio in de branche. Dit portfolio breidt het bedrijf uit met drie nieuwe Polycom Telepresence Experience-oplossingen (TPX). Deze zorgen voor interactieve visuele communicatie en maken het voor medewerkers mogelijk samen aan content te werken, zodat ze effectiever, productiever en natuurlijker op afstand kunnen samenwerken. Polycom biedt binnenkort tevens ondersteuning voor 1080p-resolutie voor een nog meer heldere beeldweergave.

Telepresence verandert zakelijke communicatie in een snel tempo door de afstandsbarrière te verwijderen. Polycom heeft hierin dankzij zijn onovertroffen portfolio en bewezen technologie een unieke leiderspositie , zegt Rober Hagerty, voorzitter en CEO van Polycom. Onze oplossingen bieden een uitstekend en kostenefficiënt alternatief voor zakenreizen. Zo helpen we klanten kosten te reduceren, salescycli te verkorten, klantretentie te verbeteren en CO2 uitstoot te verminderen.

Het vooraanstaande analysebureau Gartner, Inc. gaf Polycom onlangs een positieve waardering in zijn MarketScope for Video Telepresence Solutions 2008 van 21 april 2008. Volgens het onderzoek geeft deze positieve waardering aan dat de leverancier een goede keuze is voor strategische investeringen voor (potentiële) klanten, met inachtneming van de bekende beperkingen.

De TPX-serie van Polycom biedt allesomvattende oplossingen die zorgen voor een face-to-face ervaring. Deze same room -ervaring is mogelijk door HD videoweergave in levensgroot formaat, kristalheldere HD audio die aangeeft waar een gesprekspartner zich in de ruimte bevindt, en HD content-sharing-opties waardoor participanten nagenoeg elk type content kunnen delen tijdens een call.

De nieuwe TPX 306M van Polycom is een oplossing met content on the table en drie beeldschermen waarop tot zes personen per locatie te zien zijn. De TPX 306M is hiermee uitermate geschikt voor middelgrote tot grote omgevingen. De oplossing omvat persoonlijke pop-upschermen geïntegreerd in een tafel, waardoor het delen van content heel natuurlijk en effectief gebeurt. De nieuwe Polycom TPX 204M is een oplossing met twee beeldschermen waarmee per locatie tot vier personen kunnen deelnemen aan videoconferences. De nieuwe TPX 102M heeft één scherm waarop maximaal twee personen te zien zijn.

Als aanvulling op de TPX-oplossingen omvat het Polycom telepresence-portfolio de Polycom RealPresence Experience-serie (RPX). Dit is de enige oplossing in de branche met een room-within-a-room -omgeving, en daarmee de meest effectieve telepresence-ervaring die tegenwoordig te verkrijgen is. De verbinding van de Polycom RPX ondersteunt de maximale beeldweergave van 28 personen per locatie. Door deze grote capaciteit kunnen hiermee onder andere interactieve trainingen gegeven worden.

De Polycom RPX en TPX bieden gecontroleerde omgevingen die een constante en realistische ervaring bieden. Polycom biedt ook een complete lijn van flexibele telepresence-oplossingen in de HDX-serie. Die serie omvat mogelijkheden voor kleine, middelgrote en grote groepen en voor geïntegreerde oplossingen. Daarnaast biedt de HDX 4000 persoonlijke telepresence-systemen voor desktops en kantoren van managers.

De Polycom RPX- en TPX-oplossingen omvatten een geïntegreerde 24x7 serviceoptie, geleverd door Polycom of een gecertificeerde partner. Deze dienst plant alle calls in, voorziet in set-upbenodigdheden en zorgt voor betrouwbaarheid en consistentie van de oplossingen. Zo halen klanten het meeste uit hun Polycom-oplossing. Naast deze managed service biedt Polycom ook implementatie en onderhoudsdiensten via gecertificeerde kanaalpartners.

Prijs en beschikbaarheid

De Polycom TPX 306M inclusief content on the table , de TPX 204M en TPX 102M zijn verkrijgbaar via gecertificeerde Polycom kanaalpartners voor de adviesprijs vanaf respectievelijk US$ 219.000, US$ 125.000 en US$ 75.000.

Over Polycom

Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van Unified Collaborative Communications (UCC). De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven. Polycom levert het breedste portfolio van high-definition telepresence-video-, draadloze- en vaste-spraak- en contentoplossingen. Gebruikers kunnen hiermee op de best mogelijke manier communiceren, ongeacht of het real-time interactie of on-demand video-streaming betreft. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten voor samenwerking en communicatie van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, een heldere visie op visuele communicatie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die concurrentievoordeel willen behalen met bewezen en betrouwbare oplossingen.

Ingezonden persbericht