Ingezonden persbericht


LeftHand Networks-oplossingen ondersteunen VMware Site Recovery Manager

Disaster recovery in virtuele omgevingen nog eenvoudiger met SAN-systemen en Storage Replication Adapter van LeftHand Networks

Zaltbommel, 30 juni 2008 LeftHand Networks, leverancier van hoogbeschikbare iSCSI Storage Area Networks (iSCSI SAN), ondersteunt nu ook Site Recovery Manager van VMware. VMware Site Recovery Manager is een krachtig nieuw product voor het beheer en de automatisering van disaster recovery. De Site Recovery Manager vereenvoudigt plannen en testen van de bedrijfscontinuïteit en reduceert het risico en de complexiteit die vaak samenhangen met het implementeren van disaster recovery. De gecertificeerde Storage Replication Adapter van LeftHand maakt de inzet van een compleet geautomatiseerde disaster recovery-oplossing (DR) voor zowel servers als storage binnen virtuele omgevingen mogelijk.

VMware en LeftHand Networks maken disaster recovery snel, betrouwbaar en betaalbaar , zegt Parag Patel, Vice-President Alliances van VMware. Met de storageoplossingen van LeftHand en de oplossingen voor servervirtualisatie van VMware kunnen klanten applicaties en gegevens automatisch testen en herstellen binnen virtuele server- en storageomgevingen.

Organisaties moeten voldoen aan steeds strengere eisen op het gebied van hersteltijd, aantal succesvolle recovery-trajecten en compliance-regelgeving. Bedrijven zijn daarom continu op zoek naar betrouwbare en innovatieve disaster recovery-oplossingen waarmee hun IT-afdeling aan de stijgende verwachtingen kan voldoen. De iSCSI SAN-oplossingen van Lefthand Networks, uitgerust met de Storage Replication Adapter en gecombineerd met de VMware Site Recovery Manager, bieden klanten een geïntegreerde en volledig geautomatiseerde disaster recovery-oplossing. Deze gecombineerde oplossing biedt concurrentievoordeel en is een uitbreiding op het reeds bekende LeftHand Networks Remote Copy met verregaande mogelijkheden, zoals:


· efficiënt kopiëren van gegevens op afstand. Dit minimaliseert de recovery-tijd en maximaliseert het SAN-gebruik. Advanced Thin Provisioning zorgt ervoor dat de gekopieerde data op de DR-site capaciteiteffectief opgeslagen wordt;


· optimaal gebruik van de netwerk/WAN-capaciteit, waardoor bedrijven inzicht krijgen in de service- en prestatiekwaliteit van het netwerk. Remote Copy beschikt over een bandbreedteregelaar. Door deze regelaar kan de gedeelde WAN-capaciteit optimaal worden ingezet voor het kopiëren van gegevens, terwijl dit geen invloed heeft op het andere dataverkeer op dit netwerk;


· snelle en makkelijke failover en failback van data bij calamiteiten. Remote Copy biedt hoogwaardige failover- en failback-functies die te beheren zijn via één eenvoudige wizardinterface Vanaf het moment dat het primaire datacenter weer in de lucht is, worden automatisch slechts de laatste datawijzigingen via de failback-functie teruggezet. Hierdoor kunnen beide datacenters weer synchroon verder functioneren.

De Storage Replication Adapter biedt in combinatie met VMware Site Recovery Manager een optimale en eenvoudige DR-oplossing. Klanten kunnen hiermee virtuele machines en storage met één druk op de knop herstellen , zegt Raymond Korteknie, Country Manager Benelux bij LeftHand Networks. Gecertificeerde oplossingen zijn belangrijk voor klanten en ik ben blij dat de Storage Replication Adapter van LeftHand gecertificeerd is voor VMware Site Recovery Manager. Met deze certificering zijn klanten verzekerd van een optimale werking van de oplossingen en support van beide bedrijven.

LeftHand maakt disaster recovery makkelijker voor klanten met virtuele storageomgevingen. Dit doet het bedrijf door één enkele adapter te leveren, die aan te sluiten is op het LeftHand Networks-portfolio, waaronder iSCSI SAN s en Virtual SAN Appliances (VSA). Met zijn blokgebaseerde Remote Copy-architectuur sluit de iSCSI SAN naadloos aan bij VMware Site Recovery Manager. Remote Copy biedt prestatie-, beveiligings- en herstelvoordelen voor virtuele applicaties.

"LeftHand wil best-of-breed gegevensbescherming bieden , vervolgt Korteknie. Tevens biedt disaster recovery van LeftHand de hoogst mogelijke beschikbaarheid binnen virtuele server- en storageomgevingen. Daarom leveren we onze Grid-storagesystemen inclusief synchrone en asynchrone kopieermogelijkheden. Onze geclusterde storagesystemen beschikken eveneens over geavanceerde functionaliteit, zoals Thin Provisioning, Snapshots en geautomatiseerde failover- en failback-mogelijkheden. De combinatie van dit gebruiksvriendelijke pakket met VMware Site Recovery Manager levert een sneller en transparanter dataherstel op."

Beschikbaarheid

LeftHand Networks Storage Replication Adapter is vanaf nu beschikbaar als gratis download op de websites van LeftHand Networks (www.lefthandnetworks.nl) en VMware (www.vmware.com). Storage Replication Adapter is uitwisselbaar met de iSCSI SAN-oplossingen van LeftHand Networks.

# # #

Over LeftHand Networks

LeftHand Networks is sinds 2001 een pionier op het gebied van IP-gebaseerde Storage Area Networks (SAN s). SAN s die met behulp van de SAN/iQ®-software van LeftHand Networks zijn gebouwd, zijn in staat om data binnen tal van standaard X86-servers op te slaan en te beschermen. SAN/iQ®-software kan als ondereel van een appliance gekocht worden danwel als software licentie indien de klant al over hardware beschikt. De oplossingen van LeftHand Networks verbeteren de databeschikbaarheid, stellen gebruikers in staat om klein te starten met een SAN en vervolgens te groeien, en vereenvoudigen het beheer. Een SAN op basis van LeftHand Networks is ideaal voor opslagconsolidatie, campus-SAN s en disaster recovery. Voor meer informatie: www.lefthandnetworks.com

Noot voor de redactie,