Dexia Bank


Spaarrekening

Dexia Bank biedt 4 % op de Dexia Internet Spaarrekening

30/06/2008

Brussel, 30 juni 2008 (2 p.) - De Dexia Internet Spaarrekening, die de bank vandaag lanceert, speelt in op twee tendensen: enerzijds de stijgende kortetermijnrente en anderzijds het toenemend aantal internet banking-gebruikers. De Dexia Internet Spaarrekening is een hoogrentende spaarrekening die enkel beschikbaar is via Dexia Direct Net (of Dexia Direct Net Business) en die een aanvulling vormt op het ruime beleggingsgamma dat de 5 000 adviseurs in de 1 000 kantoren van Dexia Bank aanbieden. Deze aanvulling in ons aanbod bevestigt Dexia in zijn rol als leidende universele en voor iedereen toegankelijke bank.

Op elk moment zonder formaliteit over zijn spaargeld kunnen beschikken en toch een aantrekkelijk rendement genieten? Dat is het opzet van de Dexia Internet Spaarrekening, die vanaf 30 juni 2008 beschikbaar is. Deze spaarrekening heeft een basisrentevoet van 3 %, 3,5 % of 4 % (volgens het totale belegde bedrag), plus een aangroei- en/of getrouwheidspremie van 0,01 % op jaarbasis. Dit aanbod geldt voor alle spaargelden, en dus niet enkel voor vers geld. Er is een volledig informatiedocument beschikbaar op de website (www.dexia.be).

Saldo Basisrentevoet op het totale saldo Minder dan 10 000 EUR 3 %
Minder dan 20 000 EUR 3,5 %
Vanaf 20 000 EUR 4 %

Waarom deze Dexia Internet Spaarrekening?

Het internet neemt een steeds belangrijkere plaats in in de bankgewoonten van de Belgen. Vandaag is bijna 1 Dexia-cliënt op 4 een internetcliënt. Die verhouding groeit gestaag, want iedere maand komen er 15 000 nieuwe internetcliënten bij. De bank wil deze snelgroeiende doelgroep een specifiek spaarproduct aanbieden. De Dexia Internet Spaarrekening is dus een logische uitbreiding van ons gamma.

Dexia bevestigt zijn rol als universele en voor iedereen toegankelijke bank.

Het bijzondere aan de Dexia Internet Spaarrekening is dat de cliënt er enkel een kan openen via Dexia Direct Net. Eens de rekening geopend, kunnen de andere verrichtingen (overschrijvingen, transfers tussen rekeningen, consultatie van saldi,...) echter niet alleen via internet gebeuren, maar ook via Dexia Direct Phone en via Self-Service Banking. Het geld is uiteraard op elk moment beschikbaar, zonder formaliteiten.

Intussen investeert Dexia Bank ook zwaar in de vernieuwing van haar 1000 kantoren, een bevestiging van haar intentie om met een universeel en overal voor iedereen gemakkelijk toegankelijk bankmodel verder te gaan. Hiermee onderscheidt Dexia zich duidelijk van de pure prijsspelers en van de internetbanken die slechts een beperkt gamma kunnen aanbieden zonder de aanwezigheid van financieel adviseurs. Bij Dexia Bank staan 5000 adviseurs dagelijks klaar om onze klanten te begeleiden in hun financiële beslissingen, en dit met zeer competitief geprijsde producten. Daarnaast is ons Customer Care Center elke weekdag bereikbaar van 7 uur tot 22 uur en op zaterdag van 9 uur tot 17 uur.

Competitief geprijsde producten voor elke belegger.

De lancering van de Dexia Internet Spaarrekening verandert niets aan de dynamische benadering van Dexia op het gebied van beleggingen. De bank stelt momenteel een termijnrekening met een looptijd van 18 maanden voor met een brutojaarrendement van 5,20 %. Voor wie zijn geld op langere termijn wil beleggen, brengt Dexia het D-certificaat op de markt. Dit is een vastrentende belegging uitgegeven door Dexia met een rentevoet van 5 % bruto en een looptijd van 6 jaar. Dexia Bank lanceert ook regelmatig andere gediversifieerde beleggingsproducten zoals de uitgiften van Dexia Funding Netherlands, die nog interessantere rendementen bieden.

Klik hier om de gedetailleerde pagina te raadplegen