Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gratis Dot TK domeinnamen nu zonder reclame

Amsterdam, juni 2008 - Dot TK, de online dienst die gratis .TK domeinnamen aanbiedt, heeft besloten om de reclame van alle websites met de .TK uitgang te verwijderen. Tot op heden was er een reclamebalk aanwezig op alle gratis domeinen die bij .TK geregistreerd zijn. Die reclamebalk is vanaf nu verleden tijd.

De nieuwe registratiedienst, zonder reclame, werd gepresenteerd tijdens de 32ste ICANN meeting in Parijs. ICANN is een in Amerika gevestigd samenwerkingsverband van organisaties en personen dat wereldwijd het Internet veilig, stabiel en bereikbaar houdt.

"Met een groeiend portfolio van .TK domeinen die verkocht zijn aan middelgrote en grote bedrijven, willen we nu iets terugdoen voor de gebruikers die gratis domeinen registreren", zegt Joost Zuurbier, directeur van Dot TK. "De inkomsten uit de advertenties op de Dot TK domeinen vormen een steeds kleiner deel van de totale omzet. Door geen advertenties meer te plaatsen op de gratis Dot TK websites, investeren we in de groei van ons totale domeinportfolio."

"Het aantal gratis domeinregistraties is de afgelopen maanden enorm gestegen, onder meer door de registratiedienst aan te bieden in meer talen. Door het laatste 'obstakel' voor registratie van de gratis domeinen weg te nemen (de voorheen verplichte advertenties) verwachten we een volgende exponentiële groei. Dit komt het profiel en imago van Dot TK als een stabiele, klantvriendelijke dienst ten goede, wat ook zal uitstralen naar onze betaalde dienstverlening."

Dot TK wordt veel gebruikt om lange webadressen te hernoemen naar een simpele .TK domeinnaam met een kort adres. Om te voorkomen dat enkele gebruikers tienduizenden namen gijzelen, moeten alle gratis geregistreerde domeinnamen wel iedere 90 dagen minimaal 25 keer bezocht worden. Betaalde domeinen zijn vrijgesteld van dit minimum. Daarnaast krijgen houders van betaalde domeinen hierover het volledige licentierecht vergelijkbaar met andere domeinnamen.

Over Dot TK
Dot TK is een joint venture van de Tokelause overheid, het telecommunicatiebedrijf Teletok en BV Dot TK. Het is wereldwijd de enige partij die gratis domeinnamen aanbiedt.

De webadressen hebben de uitgang .TK, de extensie die behoort aan de eilandengroep Tokelau. Het hoofdkantoor is sinds vorig jaar gevestigd in Amsterdam. Zie voor meer informatie over Dot TK: www.dot.tk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dot TK
Joost Zuurbier, CEO
Telefoon: 020-5315725
joost.zuurbier@dot.tk

Presscom
Madeleine Kok
Telefoon: 030-6051415
madeleinekok@presscom.nl


---- --