Gemeente Utrecht


SV 2008, nr. 69 inzake Afvalscheidingsstation Tractieweg


2008 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
69 vragen van mevrouw ir. I.G.M. de Bondt
(ingekomen 28 juni 2008)


De VVD fractie heeft geconstateerd dat het afvalscheidingstation 'Tractieweg" is opgeheven. Veel inwoners van Utrecht, die hun grofvuil en sloopafval weg willen brengen, komen voor een gesloten hek te staan. Nergens rondom het terrein staat aangegeven waar inwoners hun afval wel kwijt kunnen. Inwoners moeten met hun volgeladen auto's en aanhangwagens weer naar huis terugkeren. Ook op de homepage van de gemeente Utrecht is het moeilijk om goede informatie over de tijdelijke sluiting en alternatieve locaties te vinden.

1. Deelt het college de mening van de VVD dat laagdrempelige afvalinzameling belangrijk is om er voor te zorgen dat bewoners hun afval scheiden en wegbrengen en niet rond laten slingeren op straten en in parken?

2. Op welke wijze heeft het college aan Utrechters duidelijk gemaakt dat het afvalscheidingstation Tractieweg (tijdelijk) wordt / is opgeheven? Heeft het college zich hierbij gerealiseerd dat het afvalinzamelingstation een functie heeft voor heel Utrecht en niet alleen voor inwoners van de desbetreffende wijk?

3. Op welke wijze en wanneer manier gaat het college alsnog richting inwoners communiceren dat het afvalscheidingstation is gesloten?

4. Komen er borden rondom het voormalige afvalscheidingterrein te hangen waarop staat waar inwoners wel terecht kunnen met hun afval?

5. Wordt de website van de gemeente Utrecht aangepast zodat op een simpele wijze informatie kan worden gevonden, bijvoorbeeld door informatie over de sluiting en alternatieve locaties op de pagina van het afvalscheidingstation in de online stadsgids te zetten?

Het schijnt dat het college op 15 januari 2008 heeft besloten het afvalscheidingstation aan de tractieweg te moderniseren. In de besluitenlijst van deze collegevergadering staat dat de commissie Verkeer en Beheer per brief wordt geïnformeerd.

6. Waarom heeft de commissie Verkeer en Beheer nooit een brief ontvangen over de voorgenomen modernisering?

7. Wat houdt deze modernisering in en welke kosten gaan daarmee gepaard? Waarom is deze modernisering noodzakelijk?


---- --