Ingezonden persbericht



Persbericht 30 juni 2008

Nieuw: Bols Corenwyn 6 & 10 jaar gelagerd
100 jaar oude Bols Corenwyn koets rijdt ­ geheel volgens traditie ­ uit met eerste edities

Piet van Leijenhorst, Master Distiller van Lucas Bols, introduceerde op 26 juni jl. in de historische vatenkelder 't Lootsje in Zoetermeer twee unieke Bols Corenwynen; Bols Corenwyn 6 jaar gelagerd en Bols Corenwyn 10 jaar gelagerd. Speciaal voor deze gelegenheid reed de ruim 100 jaar oude Bols Corenwyn koets uit met daarin de eerste exemplaren van beide edities. De eerste kruik Bols Corenwyn 6 jaar gelagerd werd door de Master Distiller overhandigd aan vastgoedicoon en Corenwyn liefhebber Cor van Zadelhoff. De eerste kruik Bols Corenwyn 10 jaar ging naar Godfried van der Lught, uitgever van Venuez en Corenwyn boegbeeld in een jongere doelgroep.

Bols Corenwyn is de keizer van Nederlands gedistilleerd. Zijn unieke blend doet niet onder voor een single malt whisky of een goede cognac. Bols Corenwyn heeft een complex en vol karakter, maar is zacht van smaak. Met de introductie van Bols Corenwyn 6 jaar gelagerd en Bols Corenwyn 10 jaar gelagerd zet Lucas Bols de groei van Bols Corenwyn als superieur en authentiek Hollands product voort. Het merk richt zich vooral op 35-plussers die een goede balans nastreven tussen hard werken en genieten van het leven. De twee bijzondere Bols Corenwynen vormen het summum binnen de gedistilleerd categorie en maken deel uit van het Nederlands cultureel erfgoed.

Hollands ambacht, wereldse stijl
De nieuwe Bols Corenwynen 6 en 10 jaar gelagerd zijn beide gerijpt en geblend in 't Lootsje in Zoetermeer. 't Lootsje is de historische vatenkelder van Bols Corenwyn. Het is het domein van de Master Distiller van Lucas Bols waar zo'n 700 Franse eikenhouten vaten van elk circa 350 liter liggen en waar de steeds weer unieke blend van elke Bols Corenwyn door hem persoonlijk wordt samengesteld. In 't Lootsje komen historie, authenticiteit en kwaliteit van Bols Corenwyn samen.

De Bols Corenwyn 6 jaar gelagerd is vanaf juli gelimiteerd verkrijgbaar (adviesprijs voor 1 liter is 24,95).De Bols Corenwyn 10 jaar gelagerd is vanaf september gelimiteerd verkrijgbaar en wordt geleverd in een elegante, lederen koker (adviesprijs 1 liter 32,95). Voor meer informatie over Bols Corenwyn en ´t Lootsje, ga naar www.bolscorenwyn.nl Voor meer informatie over Lucas Bols, ga naar www.lucasbols.nl