Ingezonden persbericht


Persbericht

Havenbedrijf Rotterdam en BBned sluiten eerste bedrijven aan op glasvezel

Hoofddorp, 30 juni 2008 - BBned heeft afgelopen week de eerste bedrijven in het havengebied Rotterdam aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. De grootste zeehaven van Europa heeft in één keer een netwerk uitgerold van ongeveer 155 km. Daarmee is de haven het grootste bedrijventerrein in Nederland dat voorzien is van glasvezel.

Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam: Het havenbedrijfsleven heeft nu supersnelle verbindingen tegen een aantrekkelijke prijs. Het is nu zaak om daar massaal van te profiteren. Ook dat draagt bij aan de concurrentiepositie van de haven.

Communicatie is essentieel in dit knooppunt van internationale goederenstromen, terwijl het havengebied vaak slechts beperkte bandbreedte kon bieden. Onder de naam Fiberport zijn BBned en Havenbedrijf Rotterdam daarom in 2007 gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk. De samenwerking heeft als doel alle bedrijven te laten beschikken over een infrastructuur die de komende jaren mee kan groeien in de behoefte naar meer breedbanddiensten. Een glasvezelverbinding is snel, veilig en geschikt voor bundeling van meerdere diensten, zoals online back-up, videoconferencing en bewaking, applicatiebeheer en pinnen. Glasvezel biedt meer bandbreedte dan de huidige DSL-verbindingen. En de bundeling van diensten over één verbinding werkt kostenbesparend ten opzichte van meerdere DSL-verbindingen voor elke toepassing.

ABIRD Industrial Rental Services is één van de eerste bedrijven die door BBned aangesloten is op het glasvezelnetwerk. Stabiliteit van een breedbandverbinding is voor ons erg belangrijk , aldus William Oorschot van ABIRD. Op het hoofdkantoor staan de centrale servers. Al onze vestigingen draaien hierop. Met de vorige verbinding zaten we soms zonder internet en dan kunnen klanten ons niet bereiken. We hebben gekozen voor glasvezel omdat het betrouwbaar is en goedkoper.

Over Havenbedrijf Rotterdam NV

Het Havenbedrijf zorgt voor de ontwikkeling, aanleg, beheer en exploitatie van het haven- en industriegebied in Rotterdam. Daarnaast is het bedrijf verantwoordelijk voor de veiligheid en orde op het water van de haven. De haven van Rotterdam strekt zich uit over 5.000 hectare en is qua overslag verreweg de grootste haven van Europa.

Over BBned

BBned biedt een compleet portfolio hoogwaardige breedbanddiensten aan service providers, systeem integrators en telecombedrijven. Het netwerk van BBned is een van de grootste DSL-netwerken met een dekking van ruim 85 procent van Nederland. Het breedbandnetwerk is grotendeels gebaseerd op DSL-technologie waarmee koperen telefoonlijnen geschikt worden gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned beschouwt glasvezel als een logische stap in de ontwikkeling van breedbandnetwerken en houdt zich intensief bezig met de verdere uitrol en ontwikkeling van glasvezelinfrastructuren in Nederland. Telecom Italia is het moederbedrijf. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp. Onder BBned vallen ook de serviceproviders BBeyond, InterNLnet en Alice. BBeyond bedient de zakelijke markt en Alice is het consumentenmerk van BBned internet- en telefoniediensten. Zie voor meer informatie www.bbned.nl


---

Beeldmateriaal is te vinden in de perskamer van Edelman.

Perscontact:

Hilda Koenes

BBeyond

tel: 023 707 4329

mailto:hilda.koenes@bbned.nl

Tie Schellekens

Havenbedrijf Rotterdam

Tel: 06 53 32 53 34

mailto:j.schellekens@portofrotterdam.com

Esther Groot/Leoni Janssen

Edelman

tel: 020 301 09 80

mailto:Esther.groot@edelman.com