Time : 12:21:14
Date : 30 June 2008
Sender Name: AVE MEDIA

Tweede editie Belgische Restaurant Week alweer succes : goed voor 1 miljoen Euro omzet!

Persbericht maandag 30 juni 2008.


** Tweede editie van de Belgische Restaurant Week goed voor 1 miljoen Euro omzet!
De Belgische Restaurant Week is alweer een succesvolle editie rijker! 21.000 eetlustigen gingen smakelijk tafelen in 122 restaurants in Antwerpen, Brussel, Leuven en Mechelen. Een behoorlijke stijging tov. de eerste editie. In amper 7 dagen tijd, tussen 2 en 8 juni, werd een totaalomzet van bijna 1 miljoen Euro gerealiseerd.


** Toenemende belangstelling voor de Restaurant Week. Na het succes van de eerste editie, bleek er steeds meer belangstelling te komen vanuit verschillende hoeken. Bekende bedrijven, zoals American Express, Chaudfontaine en het maandblad Feeling verleenden hun samenwerking, radio- en tv-stations, kranten en weekbladen namen interviews af van het Belgische DiningCity-team en van een aantal deelnemende chefs, en de BV's Gène Bervoets en Yves Mattagne bevestigden hun interesse in een samenwerking voor de derde editie.


** Derde editie.
Iedereen kijkt met hoge verwachtingen uit naar de derde editie van de Belgische Restaurant Week. Deze wordt hoogstwaarschijnlijk een sleutel-editie in de verdere nationale uitbouw. De Restaurant Week zal dan actief zijn in meerdere Belgische provincies : Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost- en West-Vlaanderen. De nieuwe gast-steden Gent, Brugge, Oostende en de hele Belgische Kust staan nu al te popelen om te kunnen deelnemen. De 3de editie zal plaatsvinden rond laatste week november, eerste week december. Restaurants die willen deelnemen kunnen zich nu al melden via onderstaande gegevens. Deze keer mikt DiningCity.com België op zo'n 250 restaurants en 40.000 couverts. Vanaf september meer informatie in kranten &
weekbladen. Reserveren kan vanaf begin november 2008.


** Verdere plannen DiningCity.com & de Restaurant Week. DiningCity.com streeft ernaar om bij de 4de of 5de editie alle belangrijke culinaire Belgische steden te vertegenwoordigen zodat de Restaurant Week tot een halfjaarlijks nationaal culinair evenement kan uitgroeien.


** Restaurant Week in andere landen.
Ook in andere steden zoals oa. Parijs, Madrid en Genève, waar de Restaurant Week recent werd opgestart, gaat het concept niet onopgemerkt voorbij. Ook daar komen heel wat nieuwsgierigen de culinaire kunsten verkennen van de deelnemende restaurants. Gezien het grote succes zullen binnenkort nog meer steden volgen zoals Milaan, Berlijn, Beijing en Londen. In Nederland, de moederschoot van DiningCity.com, komt reeds de vierde editie aan. Deze zal plaatsvinden van 25 t.e.m. 31 augustus
2008 en men verwacht zo'n 500 deelnemende restaurants en minstens 100.000 proevers! Voor meer informatie over de Nederlandse Restaurant Week, zie www.restaurantweek.nl.

De Belgische en Nederlandse Restaurant Week zorgen blijkbaar voor een "nieuw culinair toerisme" : er zouden tijdens deze weken nieuwsgierigen de landsgrens oversteken om eens de "andere" keuken te gaan verkennen, met blijkbaar zeer aangename verrassingen tot gevolg!


***** DiningCity.com is de vernieuwende en gebruiksvriendelijke online restaurantgids die in 1998 van start ging en momenteel actief is in Antwerpen, Brussel, Mechelen, Leuven, geheel Nederland, Madrid, Genève, Rome, New York, Parijs en zelfs Singapore en Hong Kong. Binnenkort komen daar o.a. Milaan, Berlijn, Londen en Beijing bij, met in elke stad ook een "Restaurant Week".
Op DiningCity.com kan je restaurants zoeken op prijsklasse, type keuken, ligging en sfeer. Bij elk restaurant vind je een korte beschrijving, praktische informatie en enkele foto's. Je kunt er de menukaart raadplegen en virtueel zelfs even in het restaurant rondkijken. Onder "Restaurant van de Week" staat er telkens een restaurant extra in de kijker. Via een antwoordformulier kan je gratis advies vragen ivm. zakenlunches of in groep uit eten gaan. Online reserveren is uiteraard ook mogelijk via de site. Het zijn net al deze interactieve extraatjes en de selectie van de betere en exclusieve(re) restaurants die DiningCity.com sterk doen onderscheiden van andere websites. www.diningcity.com *****

Wenst u meer informatie of wilt u zich graag aanmelden als deelnemend restaurant voor de Restaurant Week? Neem vrijblijvend contact op met Joost de Weger of Myriam Van den Putte van DiningCity.com België op onderstaande gegevens.


***