Time : 11:45:14
Date : 30 June 2008
Sender Name: Union nationale des Mutualités Libres/Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Gezondheidsreizen in Turkije - Onafhankelijke Ziekenfondsen en Mare Tours: twee handen op één buik

In 2007 lanceerde het reisbureau Mare Tours een nieuwe reisformule: Gezondheidsreizen in Turkije. De Onafhankelijke Ziekenfondsen en het reisbureau Mare Tours hebben een samenwerkingsakkoord ondertekend om deze gezondheidsreizen tegen interessante voorwaarden aan te bieden aan de verzekerden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

Chronische ziektes staan vandaag de dag hoog op de agenda binnen de ziekteverzekering. Wereldwijd is overgewicht uitgegroeid tot één van de belangrijkste gezondheidsproblemen. Ook België ontkomt niet aan die tendens. Uit de resultaten van de Nationale
Voedselconsumptiepeiling (2005) blijkt dat ongeveer 1 op 3 Belgen kampt met overgewicht en 1 op 10 Belgen lijdt aan obesitas (ernstig overgewicht).

Voortrekkersrol MLOZ

De verzekerden van Onafhankelijke Ziekenfondsen kunnen al enkele jaren een beroep doen op het obesitasplatform. En naar aanleiding van de "Dag tegen de obesitas" op 24 mei jl. werd de nieuwe brochure "Puzzelen aan overgewicht" (www.mloz.be) gelanceerd, een brochure vol praktische tips.

Deze voortrekkersrol die de Onafhankelijke Ziekenfondsen spelen in de strijd tegen de kilo's is ook aanwezig bij Mare Tours dat in 2007 de reisformule "Gezondheidreizen in Turkije" lanceerde in de reissector. De mensen overtuigen een gezondere levensstijl te volgen door gezonde voeding en meer lichaamsbeweging is dan ook een gemeenschappelijk streefdoel.

Gezondheidsreis verbetert eetgewoontes

Met de ondertekening van deze samenwerkingsovereenkomst genieten de verzekerden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen vanaf 1 juli 2008 een korting van 8% wanneer zij een Gezondheidsreis boeken.

Wat houdt deze Gezondheidsreis in het idyllische Bodrum in Turkije concreet in?


- acht dagen verblijven in een degelijk hotel met een aangepaste en gevarieerde voeding en dagelijkse lichaamsbeweging (wandelen, nordic walking, aerobics, fitness, yoga, aquagym, zwemmen), en dit onder professionele begeleiding van een diëtiste en fysiotherapeuten
- het voedingspatroon leren veranderen met de juiste voedselcombinaties die na de terugkeer in België gemakkelijk te integreren zijn in het dagelijkse leven

De Gezondheidsreis is een groepsreis. De teamspirit van de groep zorgt voor een motiverende werking. Alle deelnemers volgen hetzelfde programma, maar iedereen werkt de fysische activiteiten af volgens zijn eigen mogelijkheden en ritme.

De klemtoon van de Gezondheidsreis ligt op het verbeteren van de eetgewoontes en het stimuleren van meer lichaamsbeweging via een vast dagelijks programma. De Gezondheidsreis wijkt dus af van de klassieke vakantie van zee en strand.

Meer info:

Christian Horemans
Verantwoordelijke Internationale Zaken - Algemene Directie christian.horemans@mloz.be
02-778.94.18

URL: http://www.mloz.be http://www.voyagesdesante.be
http://www.gezondheidsreizen.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR