Ingezonden persbericht


Beter beveiligde toegangsdeuren dankzij Hörmann

Hörmann houdt deze zomer inbrekers buiten

De kans slachtoffer te worden van het inbrekersgilde is op jaarbasis meer dan 1%. Zeker in de zomerperiode stijgt het aantal inbraken explosief. Dat kan de vakantie achteraf alsnog behoorlijk verpesten.

Hörmann besteedt daarom extra aandacht aan inbraakwerende zij- en achterdeuren.

Betere beveiliging van ramen, terras- en balkondeuren maakt het de inbreker al veel lastiger. Maar inbrekers die gebruik maken van zij- en achterdeuren krijgen nog vaak snel en ongezien toegang tot het huis, de aanbouw of de garage. Inbraakwerende deuren van Hörmann bieden een betrouwbare beveiliging. Uit informatie van de politie blijkt dat criminelen hun inbraakpoging in de meeste gevallen na drie minuten al voor gezien houden.

Inbraakwerende deuren
Oplossingen zijn even doeltreffend als eenvoudig. Plaats bijvoorbeeld een inbraakwerende Hörmanndeur met weerstandklasse 2. De profielcylinder van deze deur is beschermd tegen uittrekken en uitboren, terwijl een massieve stalen veiligheidspen aan de scharnierzijde het optillen van de deur bemoeilijkt. Het vergrendelingssysteem met insteekwisselslot en twee stalen grendels bieden de noodzakelijke beveiliging.

Inbraak- én brandwerend
Naast de diverse veiligheidsdeuren omvat het Hörmannprogramma ook universele deuren voor kelders en garages met de combinatie van veiligheid en functie. Een ander zwak punt is bijvoorbeeld de toegang van de garage naar het huis. Voor deze toegang is bovendien wettelijk een brandweerstand voorgeschreven. Als een inbreker toegang heeft tot de garage, kan hij de deur naar de woning ongezien en rustig openbreken. De veiligheidsdeur H3-D van Hörmann is dan ook voorzien van een inbraakwerende uitrusting volgens DIN ENV 1627 WK 2.

257 woorden / 1.541 tekens
Bij publicatie stellen wij een bewijsexemplaar zeer op prijs. Weerstandklassen voor bescherming biedende bouwelementen Bescherming biedende bouwelementen zoals deuren, vensters en rolluiken worden op Europees niveau in zes weerstandsklassen ingedeeld. WK 6 staat voor de hoogste weerstandsklasse. Een overzicht: WK 1
Basisbescherming tegen vandalisme of tegen pogingen tot openbreken met lichamelijk geweld zoals intrappen, tegen de deur aanspringen, een schouderduw, de deur losrukken. Geringe bescherming tegen het gebruik van hefboomwerktuigen. WK 2
De gelegenheidsdader probeert met eenvoudige werktuigen zoals een schroevendraaier, een tang of een wig, het gesloten en vergrendelde bouwelement uit te breken. Weerstandstijd: minstens 3 minuten.
WK 3
De dader probeert met een tweede schroevendraaier en een middelgroot breekijzer of een koevoet, het gesloten en vergrendelde bouwelement uit te breken. Weerstandstijd: minstens 5 minuten.
WK 4
De ervaren dader gebruikt extra zaag- en slagwerktuigen, zoals een slagbijl, een breekijzer, hamer en beitel of een accuboormachine. Weerstandstijd: minstens 10 minuten.
WK 5
De ervaren dader gebruikt extra elektrische werktuigen, zoals een boormachine, een decoupeer- of sabelzaag of een haakse slijper. Weerstandstijd: minstens 15 minuten.
WK 6
De ervaren dader gebruikt extra elektrische werktuigen met groot vermogen, zoals een boormachine, een decoupeer- of sabelzaag of een haakse slijper. Weerstandstijd: minstens 20 minuten.
Bron: www.code-knacker.de
Teksten bij de foto's:
Foto 1:
Inbrekers zoeken toegangsmogelijkheden op moeilijk zichtbare en onvoldoende beveiligde plaatsen. Daarom moeten ook zij- en kelderingangen en vanaf de straatkant niet zichtbare toegangsdeuren goed beschermd worden tegen inbraak.

Foto 2:
Voorzichtig: inbraak- en brandgevaar! De verbindingsdeur van de garage naar het huis moet brand- maar ook inbraakwerend zijn.

Foto's: Hörmann

Voor meer informatie in Nederland:

Insight Public Relations
Lodewijkstraat 11
5652 AC Eindhoven
T.: +31 40 213 55 61
F.: +31 40 213 55 68
E-mail: hessel@insightpr.nl
Internet: http://www.insightpr.nl

Hörmann Nederland BV
Harselaarseweg 90
3771 MB Barneveld
T.: +31 342 42 94 00
F.: +31 342 42 94 09
E-mail: info@hormann.nl
Internet: www.hormann.nl
-----------------------


---- --