Ingezonden persbericht


Beroep tegen beslissing OM
"NIET O.M. MAAR RECHTER MOET BESLISSEN OVER WILDERS"

De stichting Nederland Bekent Kleur zal in beroep gaan tegen de beslissing van het Openbaar Ministerie vandaag om Geert Wilders niet te vervolgen. De antiracisme organisatie is van mening dat het OM een groot aantal uitspraken van Wilders en andere PVV-ers heeft genegeerd en alleen naar een artikel in De Volkskrant en de film Fitna gekeken heeft. De stichting deed vorige week nog aangifte tegen 75 andere uitspraken die Wilders sinds 2004 gedaan heeft (zie bijlage).

De stichting is van de mening dat niet het OM maar de rechter een uitspraak hierover moet doen. Om dit te bereiken zal de stichting een beroepsprocedure starten om de zaak voor de rechter te krijgen, een zogenaamde artikel 12 procedure.

Uit de recente aangifte van Nederland Bekent Kleur blijkt dat Wilders en andere PVV-ers niet alleen de islam aanvallen maar ook moslims als groep en tal van andere minderheden waaronder "niet-blanken, Marokkanen, Surinamers, migranten, Turken, Antillianen en allochtonen". Deze groepen worden gediscrimineerd en beledigd door de partijwoordvoerders of er wordt haat gezaaid tegen deze bevolkingsgroepen.