Gemeente Geertruidenberg


Geertruidenberg als decor van Wolfseinde

Een auto met het logo van Omroep Brabant-tv, dames die een rek met kleding over straat duwen, cameras opgesteld op de stoep; wie goed oplet kan het niet zijn ontgaan dat de opnamen voor de tv-serie Wolfseinde in de gemeente Geertruidenberg begonnen zijn.

Op maandag 30 juni was de eerste draaidag. Al om 7.00 uur 's ochtends stonden `crew en cast' paraat in de Korte Broekstraat in Raamsdonk. Een pand in deze straat zal straks de burgemeesterswoning uitbeelden in Wolfseinde, de serie waarin een nieuw benoemde vrouwelijke burgemeester (gespeeld door actrice Tanja Jess) en haar dochter centraal staan. Ook werden er de afgelopen dagen al opnamen gemaakt bij het mortuarium in Raamsdonksveer, in de Koestraat in Geertruidenberg, bij een monumentale boerderij in Hank en in Drimmelen.

Productiemaatschappen Fu Works en IDTV, die gezamenlijk de serie voor Omroep Brabant maken, maken niet alleen opnamen binnen de grenzen van de gemeente Geertruidenberg maar ook daarbuiten. Geertruidenberg (en omgeving) zijn gekozen als decor voor Wolfseinde omdat hier alle elementen die nodig zijn voor de serie aanwezig zijn.

Er is een aantal vaste opnamelocaties, plaatsen die in de serie straks een prominente plaats innemen. Zo zal het Kerkplein in Raamsdonk regelmatig in beeld zijn, als het centrale plein van de agrarische kern Rooidonk dat onderdeel uitmaakt van de fictieve gemeente Wolfseinde. Het kanaal dat Rooidonk scheidt van het grotere en meer welvarende Wolfseinde vormt een onderdeel dat telkens terugkomt. De boerderij in Hank zal op tv in Wolfseinde gesitueerd zijn, evenals de plaatjes die in Drimmelen geschoten worden.

Overlast beperkt

De opnamen voor de tv-serie vinden plaats in de maanden juli, augustus en september. De serie wordt vanaf december uitgezonden op televisie.

Uitgangspunt bij de opnamen is dat eventuele overlast voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg zo veel mogelijk beperkt wordt. Wanneer ergens gefilmd wordt, ontvangen omwonenden vooraf schriftelijk bericht van het productieteam. Nergens zullen wegen afgesloten worden, het kan wel zijn dat het verkeer tijdelijk even tegengehouden wordt vanwege de opnamen. In overleg met de gemeente is besloten dat de medewerkers van IDTV en Fu Works in zo'n geval duidelijk herkenbaar zijn aan de rode hesjes die ze dragen.

De locatiemanager van Fu Works/IDTV, verantwoordelijk voor de gang van zaken op de filmlocaties, heeft regelmatig contact met een vertegenwoordiger van de gemeente over de geplande opnamen en eventuele maatregelen die genomen moeten worden. Zo kan het ook gebeuren dat enkele parkeerplekken tijdelijk gereserveerd zijn voor auto's van de filmploeg.

Wie vragen heeft over de opnamen en de gevolgen hiervan voor de gemeente Geertruidenberg, kan contact opnemen met het team Communicatie van de gemeente, telefoonnummer (0162) 579 528.