Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum
7 mei 2008

Braziliaans festival in Delft

vrijdag 30 en zaterdag 31 mei
poppodium Speakers en Lijm & Cultuur - Delft

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 mei 2008 organiseren Capoeira Liberdade en Nyama een Braziliaanse festival in Delft. Het festival biedt je een kijkje in de levendige Braziliaanse cultuur, door middel van workshops en muziek-, dans- en filmvoorstellingen.

Brazilië heeft een multiculturele samenleving, die wordt gekenmerkt door een samengaan van elementen van Indiaanse, Afrikaanse en Westerse culturen. Gevormd door invloeden van drie continenten biedt de Braziliaanse cultuur een grote diversiteit, met muziek en dans als belangrijke verbindende elementen.

Op vrijdag 30 mei ('s avonds op Lijm & Cultuur) en op zaterdag 31 mei ('s middags in sporthal Fortuna) kun je allerlei workshops volgen (Capoeira, Samba Axé, Forro en Maculélé). Heb je interesse om een van de workshops te volgen? Meld je aan via e-mail info@nyama.nl of telefonisch via 015-2144081.

Op zaterdagavond 31 mei wordt het festival voortgezet in poppodium Speakers, met spetterende optredens van artiesten uit Nederland en Brazilië. Op het programma staan onder meer optredens van Bum Bum Brasil - Maculelé - Capoeira Liberdade - Maracatu Naçao Tribal - Maracutaia Samba band - DJ Vuca met Brazilian DJ sets. Speciale attractie is de 'Berimbar' (Brazilian Caipirinha Cocktail Bar) aanvang 20:00
entree E 10,- (voorverkoop E 7,50)
locatie poppodium Speakers, Burgwal 45-47, 2611GG Delft

voorverkoopadressen:
Nyama - Rotterdamseweg 270, 2628AT Delft
Speakers - Burgwal 45-47, 2611GG Delft
liberdadesempre@yahoo.com

Capoeira Liberdade is ontstaan vanuit het idee om een onderdelen van de Braziliaanse cultuur uit te dragen en te conserveren. Belangrijke middelen zijn daarbij de cursussen capoeira en maculélé. Daarnaast biedt de organisatie de mogelijkheid om Afro-Braziliaanse muziek en cultuur te bestuderen. Nyama legt zich toe op het organiseren van cursussen & workshop niet-Westerse muziek en dans en culturele evenementen zoals het Orange Sun festival en het Nyama Wereldculturenfestival.

EINDE PERSBERICHT